Zahid slakter Kristiansund: – Skjønner ikke at noen vil spille for et slikt lag

Vålerenga-profilen mener Kristiansunds spillestil er ødeleggende for norsk fotball.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kristiansund – Vålerenga 1-1 (1-0):

Oppgjøret mellom Kristiansund og Vålerenga endte 1-1 mandag kveld.

Se høydepunkter i Sportsnyhetene øverst!

Kristiansund tok ledelsen ved Christoffer Aasbak etter 27 minutters spill, men Ghayas Zahid berget ett poeng for Vålerenga da han utlignet til 1-1 ti minutter etter pause.

Zahid: – Skjønner ikke at noen vil spille for et slikt lag
Vålerengas målscorer Ghayas Zahid slaktet Kristiansunds spillestil etter kampen. Han mener laget spiller på en måte som ødelegger norsk fotball.

– Det er skuffende. Vi burde fått mer ut av denne kampen her. Jeg har ikke sett et lag slå så mange langballer. Det er så mye piss at jeg kan ikke få sagt det. Men det blir mer og mer av det i Norge, dessverre. Vi må bare ta med det positive fra denne kampen, sa han i et intervju vist på MAX etter kampen.

– Mener du at laget spiller for å ødelegge for det andre laget?

– Jeg vil skjønner ikke at folk vil spille for et sånt lag og skjønner ikke hva de vil få ut av det. Enten så kommer de til å ligge i bunnen eller så vil de rykke ned. Det ødelegger norsk fotball, slo han fast.

Kristiansund-trener Christian Michelsen tar seg ikke nær av kritikken og bare ler av Vålerenga-profilens uttalelser.

– Vi fokuserer på eget lag. Vi har et lag som har mange spisskompetanser. I dag gikk vi for en kontringsvariant og produserte sjanser gjennom hele kampen. Vi jobbet knallhardt og vi kunne ha straffet dem. Sjansemessig kunne kampen endt i begges favør, sa Kristiansund-trener Christian Michelsen til MAX etter kampen.

– Var aldri redd for det røde kortet
Publikum mente at Vålerengas keeper Marcus Sandberg var heldig som slapp unna det røde kortet i forkant av Kristiansunds 1-0-scoring.

TV-bildene viste imidlertid at keeperen såvidt var nær Jonas Rønningen.

– Jeg var ikke redd for det røde kortet, men det er aldri gøy å slippe inn mål, sa Vålerengas sisteskanse om episoden til MAX i pausen.

Det påfølgende frisparket satte Christoffer Aasbak rett i mål.

– Jeg fikk en god følelse og heldigvis traff jeg godt. Det var deilig å se den gå inn. At den gikk inn var deilig. Etter pause ble det en forsvarskamp, og da er det greit at det ble 1-1, egentlig, oppsummerte Kristiansund-spilleren til MAX.

– Vi skal jobbe knallhardt som noen helter i høstsesongen, så får vi se om vi holder oss, sa målscoreren videre.

Slapp unna med gult kort
Det tok hjemmelaget Kristiansund 27 minutter å ta ledelsen i regnværet på Kristiansund Stadion.

Vålerengas keeper Marcus Sandberg taklet Jonas Rønningen som bakerste mann på kanten av 16-meteren og skaffet Kristiansund frispark i farlig posisjon. Publikum skrek på rødt kort til Sandberg, men keeperen slapp med gult kort for episoden.

Christoffer Aasbak steg frem og skrudde frisparket fra like utenfor 16-meteren rett i mål.

Zahid slo tilbake for Vålerenga
Like før scoringen til hjemmelaget hadde Vålerenga to store muligheter til å ta ledelsen, men Kristiansund kunne fortjent gå til pause med 1-0-ledelse.

Vålerenga jaget utligningen etter pause, og ti minutter ut i omgangen fikk de lønn for strevet. Robert Lundström fant Ghayas Zahid i feltet, og Vålerenga-profilen plasserte enkelt ballen i nærmeste hjørnet og utlignet til 1-1.

Begge lag hadde store muligheter til å score resten av omgangen. Men flere scoringer ble det ikke i kampen, og oppgjøret endte 1-1.

Slik startet lagene:

Kristiansund (4-4-2): McDermott - Bjerkås, Aasbak, Ulvestad, Baranov - PE Ulvestad, Økland, Rønningen, Sørli - Bamba, Stokke.

Vålerenga (4-2-3-1): Sandberg - Juklerød, Jaager, Tollås Nation, Lundström - Lekven, Grindheim - Fredheim Holm, Zahid, Finne - Abdellaoue.