TIL FRONTALANGREP: Dave Brailsford, her avbildet under en treningsøkt før Tour-starten i Düsseldorf, gikk til verbalt angrep på en Cyclingnews-journalist på Tourens hviledag.
TIL FRONTALANGREP: Dave Brailsford, her avbildet under en treningsøkt før Tour-starten i Düsseldorf, gikk til verbalt angrep på en Cyclingnews-journalist på Tourens hviledag. Foto: REUTERS/Benoit Tessier

– Du kan stikke det opp i rumpa

Dave Brailsford til frontalangrep på journalist etter kritisk artikkel.

Under hviledagen i Tour de France mandag gikk Team Sky-sjef Dave Brailsford til angrep på sykkelnettstedet Cyclingnews og journalist Barry Ryan.

Han ville ikke at journalisten skulle delte på pressetreffet utenfor Team Skys hotell i Le Puy-en-Velay.

– Du er ikke invitert. Vi har invitert de folkene vi ønsker å snakke med. Du har skrevet dritt om meg, sa Brailsford til Ryan, melder Cyclingnews.

Team Skys pressekonferanse var først og fremst forbeholdt tv-medier, og TV 2 var blant de fremmøtte.

Freste
Journalister fra en rekke aviser og nettsider møtte også opp. Ifølge Cyclingnews fikk de først beskjed om at de kunne høre på spørsmålene og svarene, men ikke stille spørsmål selv. Det er da Brailsford skal ha kommet til en gruppe journalister og gått verbalt til angrep på Ryan.

TV 2 ønsket å få et intervju med Brailsford under Skys pressetreff, men fikk beskjed om at han ikke skulle snakke med pressen mandag. TV 2s reporter så ikke Brailsford skjelle ut Cyclingnews’ reporter.

Det som sannsynligvis har gjort Brailsford sinna er en artikkel publisert like før Tour de France, der Ryan kritiserer Brailsford for måten han har håndtert kontroversene rundt Team Sky på.

Da Ryan spurte Sky-sjefen hvilken del av artikkelen han mente var unøyaktig, fikk han følgende svar:

– Jeg vil ikke gå inn på det. Det var en kommentar, du skriver dritt.

– Vi gjør oss tilgjengelige, vi svarer på alle spørsmålene og du skriver denne dritten, fortsatte han.

– Stikk det opp i rumpa
Da den opphetede krangelen fortsatte sa Ryan at den eneste andre som har oppført seg slik med mediene var Johan Bryneel, den svært kontroversielle sportsdirektøren som ledet Lance Armstrongs dopingbefengte US Postal-lag.

– Beskylder du meg for å drive et dopingprogram også? svarte Brailsford.

– Vel, britiske antidopingmyndigheter etterforsker det, svarte Ryan.

Da benyttet Brailsford muligheten til å sikre seg selv det siste ordet.

– Du kan stikke det opp i rumpa, sa han og gikk sin vei.

Sky-sjefens oppførsel har skapt reaksjoner.

– Om jeg nektet å snakke med journalister, som skrev dritt om meg på et tidspunkt eller et annet, på pressekonferanser, så ville jeg snakket til meg selv. Jeg gjør på en måte det uansett, skriver Cannondale-Drapac-sjef Jonathan Vaughters.

Ifølge Cyclingnews har Team Sky nektet å kommentere hendelsen, og Brailsford nektet å be om unnskyldning eller ta tilbake sine kommentarer.