Rooney refser tidligere lagkamerater: – Nå er det ikke lenger mitt problem

Wayne Rooney mener flere av sin tidligere lagkamerater i Manchester United de siste årene ikke holdt den standarden som var forventet på Old Trafford.

Etter tretten år i Manchester United er Wayne Rooney nå tilbake i Everton.

Se Rooneys praktscoring i Everton-comebacket øverst!

Rooney scoret hat trick i sin debut for Manchester United mot Fenerbahce Mesterligaen – og så seg aldri tilbake.

Sammen med Michael Carrick er 31-åringen den eneste engelskmannen som har vunnet både Premier League, Mesterligaen, klubb-VM, Europaligaen, FA-cupen og ligacupen.

Men etter at Sir Alex Ferguson ga seg på Old Trafford i 2013 har Manchester United slitt med å vinne de store troféene.

SUKSESS: Wayne Rooney ble klubbens mestscorende i løpet av sin tid i Manchester United. 
SUKSESS: Wayne Rooney ble klubbens mestscorende i løpet av sin tid i Manchester United.  Foto: Andrew Yates

– De nye spillerne holdt ikke standarden som var forventet
I et lengre intervju med The Daily Mirror går Wayne Rooney hardt ut mot gamleklubben, og antyder at flere av klubbens nye spillere ikke holdt den standarden som var forventet på Old Trafford.

– Det finnes standarder som du må opprettholde når du spiller i Manchester United. De kom fra Sir Alex Ferguson da jeg kom til United, og ble deretter formidlet videre i garderoben fra spillere som Ryan Giggs, Gary Neville og Paul Scholes, forklarer Rooney, ifølge The Daily Mirror.

Før han fortsetter:

– De siste årene var det opp til meg og Michael Carrick å sørge for at de nye spillerne som kom til klubben holdt disse standardene. Det ble mye vanskeligere de siste årene, spesielt med de nye spillerne som kom til klubben. Det finnes imidlertid tradisjoner i Manchester United som må holdes. Det ble mye vanskeligere, men nå er det ikke mitt problem lenger. Jeg er bare glad for at jeg er tilbake i Everton, konstaterer Rooney – uten å være villig til å nevne navnene på spillerne han mener ikke holdt den standarden som var forventet i Manchester United.

– Må vise mental styrke
Rooney hevder at det viktigste kriteriet for å lykkes i Manchester United er om en spiller er mentalt sterk nok.

– Å spille for Manchester United er en test av din karakter like mye som dine ferdigheter. Du må være enormt sterkt mentalt og akseptere utfordringen som venter, for Manchester United er en klubb der det kreves suksess, slår han fast.

Manchester Uniteds bladde nylig opp over 800 millioner kroner for Evertons Romelu Lukaku, men Rooney føler seg ikke sikker på at angriperen blir en umiddelbar suksess i sin nye klubb.

– Romelu må vise karakter og være villig til å ta denne utfordringen. Om han gjør det, så har han gode nok ferdigheter til å bli en suksess. Men om han ikke takler utfordringen som venter, og begynner å bekymre seg for ting, så vil det bli vanskelig for ham, slår han fast.

– Jeg kunne sittet på benken og bare mottatt pengene
31-åringen røper samtidig at han selv hadde muligheten til å bli værende i Manchester United.

– For å være ærlig, så ville det vært enkelt for meg å bli i Manchester United, sitte på benken og bare motta lønnsjekken. Men jeg er ikke en slik person. Jeg kunne fått mer penger i andre klubber, men jeg har behov for å spille og trengte en ny utfordring. Jeg ønsket ikke å gå til en klubb der et trofé ikke betyr noe. Jeg ville til en ny klubb, spille kamper og oppnå mer suksess. Ronald Koeman og Everton har vist sine ambisjoner og hva klubben ønsker å oppnå. Derfor var det perfekt for meg å vende tilbake. Selvsagt har jeg et stort press på meg her, men jeg er klar for denne utfordringen, konstaterer en fremdeles ambisiøs Rooney i det lengre intervjuet.