MINNES KONENS TRAGISKE DØDSFALL: Den svenske alpintstjernen Mattias Hargin har skrevet en rørende blogg på dagen ett år etter at Matilda Rapaport døde, tre dager etter å ha blitt tatt av et ras. 
MINNES KONENS TRAGISKE DØDSFALL: Den svenske alpintstjernen Mattias Hargin har skrevet en rørende blogg på dagen ett år etter at Matilda Rapaport døde, tre dager etter å ha blitt tatt av et ras.  Foto: AFP Photo / Francois-Xavier Marit

«Jeg er ikke lenger redd for å dø...»

Mattias Hargin med rørende blogginnlegg ett år etter konens tragiske dødsfall.

«Nå har det gått ett år siden livet mitt forandret seg drastisk. Det er nå ett år siden Matilda forlot oss. At det har gått ett år siden jeg sist så henne, holdt hånden hennes og hørte stemmen hennes er helt vilt. Dette året har bare flydd forbi.»

Slik starter den svenske alpinstjernen Mattias Hargin (31) et rørende blogginnlegg på dagen ett år etter at konen Matilda Rapaport mistet livet etter å ha blitt tatt av et ras i Chile. Hun ble bare 30 år gammel.

Frikjøreren drev på med en filminspilling da den tragiske ulykken inntraff den 14. juli i fjor.

«Når man våkner er marerittet der»
I det svært utleverende blogginnlegget deler Hargin det han skrev i dagboken sin da han satt på flyet til Chile.

Da han var på vei til var det fortsatt uvisst hvordan det ville gå med Rapaport, som lå i koma til hun døde tre dager senere. En time før han landet i Santiago skrev Hargin følgende:

«Flyturen har gått bra, sov nesten 10-11 timer, våknet noen ganger og felte en tåre. Når man sover føles alt som vanlig, men når man våkner er marerittet der...

Frokost, følelsene holder på å knekke meg. Får ikke ut alt, kan ikke snakke om det jeg føler, bare tanken på det får det til å briste. Det er mest ensomheten og redselen for å bli etterlatt for seg selv som skremmer meg så veldig... hvordan skal jeg klarte det... Det er vanskelige ikke å tenke disse tankene...

Jeg tror fortsatt, elskling, men våger ikke være for positiv. Jeg tror jeg selv kan krasjlande da. Jeg er selv den som alltid sier man må tenke positivt, ta med lyspunktene og aldri slutte å jobbe for det man vil. Jobber man hardt nok får man som regel det, det har vi begge vist for hverandre. Akkurat det skal vi gjøre nå. Mål: Få deg elskling til å våkne som det første steget, så tar vi den tiden som trengs for at vi skal orke å fly hjem, for hjem skal vi».

Today it's a year since we got married. I will never forget that day M❤️

Et innlegg delt av Mattias Hargin (@mattiashargin)

Hargin og Rapaport hadde giftet seg tidligere i 2016, og han legger ikke skjul på at han slet med tanken på å måtte klare seg uten konen.

«Bare det å bli alene og fortsette et liv for seg selv, var det som fra første sekunder skremte meg veldig mye,» skriver han.

Vanskelig å treffe kjente igjen
31-åringen mener en positiv innstilling har hjulpet ham i hverdagen.

«Selv om jeg har vært veldig nedfor i perioder, så kan jeg i løpet av dette året ikke minnes en morgen der jeg våknet og bare har valgt å dra dynen over hodet og ikke stå opp. Det er litt merkelig, men det er det som mest tydelig med den «driven» jeg har, er at jeg våkner og vil sette en positiv følelse for dagen. Så jeg slipper nok ikke inn noen andre tanker der,» skriver han.

Han forteller også åpent om de mange utfordringene han har møtt.

«Det jeg syntes var vanskeligst i starten var å treffe alle for første gang igjen. Konstant kjente jeg hvordan folk iakttok meg og forsøkte å undersøke og se hvordan jeg hadde det. Det tok alltid litt tid før mange merket at jeg faktisk følte meg bra og var den samme fyren. Kunne også se at folk syntes synd på meg, noe som er fint men og vanskelig på et vis. Men her vet jeg at bloggen har hjulpet meg ekstremt mye med at jeg med en gang skrev, var åpen og ærlig. Jeg er bedre til å skrive enn å snakke om følelser, så det la det til rette for meg, forklarer han.

«Ikke lenger redd for å dø»
Blogginnlegget avslutter Hargin med noen rørende linjer han skrev i Chile:

«Jeg er ikke lenger redd for å dø, for døden er finere enn jeg trodde. Jeg vet at jeg nå har deg der oppe og at jeg får treffe deg da.

Vi er vant med å være borte fra hverandre, selv om vi aldri har likt det, men det var en del av livet vårt. Nå drar du på en lang leir, en reise jeg snart følger etter deg på.

Fjellet er vår venn, men også vår fiende.»

TOK VM-BRONSE I 2017: Det svenske laget med Andr Myhrer, Maria Pietilä-Holmner, Mattias Hargin og Frida Hansdotter kunne juble for edelt metall i lagkonkurransen i alpint-VM. For Hargin ble det en av oppturene i et svært vanskelig år.
TOK VM-BRONSE I 2017: Det svenske laget med Andr Myhrer, Maria Pietilä-Holmner, Mattias Hargin og Frida Hansdotter kunne juble for edelt metall i lagkonkurransen i alpint-VM. For Hargin ble det en av oppturene i et svært vanskelig år. Foto: AFP Photo / Dimitar Dilkoff