Ada Hegerberg (t.v.) og Caroline Graham Hansen var ikke tilgjengelige for pressen dagen derpå. Landslagssjef Martin Sjögren i midten. 
Ada Hegerberg (t.v.) og Caroline Graham Hansen var ikke tilgjengelige for pressen dagen derpå. Landslagssjef Martin Sjögren i midten.  Foto: Berit Roald / NTB scanpix.

Hegerberg og Graham Hansen skjermes fra pressen

Landslagets stjerneduo blir skjermet av Norges Fotballforbund dagen etter tapet for Nederland.

Se oversikt over alle EM-kampene her!

Norge fikk en skuffende start på fotball-EM med 0-1-tap mot Nederland, og dagen derpå ble det foretatt grep i forbindelse med lagets åpne trening i Apeldoorn.

Ada Hegerberg og Caroline Graham Hansen fikk nemlig ikke snakke med pressen mandag.

– Det handler om totalbelastning, bekrefter Norges pressesjef, Jan Ove Nystuen, til TV 2 Sporten.

Tidligere landslagsspiller og nåværende TV 2-ekspert Lene Mykjåland stusser over landslagets presseforbud.

– Det er våre to aller største stjerner, som vi roser opp i skyene når de gjør det bra. Når de da får litt kritikk, så savner jeg at NFF står litt i det. Når spillerne selv får valget om å møte pressen eller ikke, skjønner jeg veldig godt at de velger å avstå. Det er aldri noe gøy å snakke med pressen etter en dårlig opplevelse.

– Men det burde ikke være et valg. Samtidig skjønner jeg godt tanken bak. Det er to av våre viktigste spillere, og kanskje er det slik at de lader bedre opp ved å ikke møte. Selv om jeg tror man har godt av å stå i det og bli tvunget til å gå i seg selv. Det vil også sørge for et punktum og en kan konsentrere seg umiddelbart om neste kamp, sier Mykjåland.

– Ikke noe fare
– Det er for å lade batteriene til morgendagens treningsøkt, og så til torsdagens kamp mot Belgia. De har mye ansvar på sine skuldre. Totalen blir slik. Vi må spare der vi kan, forklarer Jan Ove Nystuen til TV 2.

– Det handler om hvor mye ansvar og press de legger på seg selv, og på hvor mye tid de bruker på treningsfeltet, med media og i møter. Den totalen blir noe større hos dem i forhold til hos enkelte andre. De er ekstreme vinnerskaller, og fikk en utladning etter kampen i går. De trenger litt ekstra tid på å nullstille. Det er ikke noe fare. Det er egentlig bare for å optimalisere for de kommende dagene, sier pressesjefen.

De norske fotballjentene EM-åpnet mot vertsnasjonen Nederland søndag, og på Stadion Galgenwaard ble det en meget intens affære foran nesten 24.000 ekstatiske supportere.

Norge klarte aldri å svare på baklengsmålet de slapp inn, og dermed så ble det en tung åpning på mesterskapet for de norske jentene.

De to neste gruppekampene går mot Belgia og Danmark. Begge kampene sendes på TV 2.