Norges kaptein glemte kapteinsbindet i pausen

– Det er vår jobb å gjøre alt for at de som er på banen skal prestere, sier Anja Sønstevold etter å ha hjulpet Maren Mjelde i pausen i EMs åpningskamp.

Se oversikt over alle EM-kampene her!

De norske jentene måtte tåle tap i åpningskampen av EM søndag, da vertsnasjonen Nederland ble for sterke og vant 1-0 på mektige Stadion Galgenwaard i Utrecht.

Se høydepunktene i videovinduet øverst. Video med tillatelse fra delt rettighetshaver NRK!

Spesielt i 2. omgang ble det meget tungt for de norske jentene, som selvsagt var meget skuffet da de møtte pressen etter kampslutt.

Landslagskaptein Maren Mjelde tok seg allikevel tid til å kommentere en noe spesiell situasjon som oppstod da hun kom ut igjen fra garderoben for å starte 2. omgang. Norges nummer seks hadde nemlig glemt kapteinsbindet igjen i garderoben, noe som fikk dommeren til å utsette avsparket i noen sekunder mens vår kaptein fikk orden på ting.

– Jeg slet litt med det kapteinsbindet i hele første omgang. Det drev og datt ned hele tiden. Jeg tok det av meg i pausen, og skulle egentlig spørre om noen kunne gjøre noe med det. Da glemte jeg det helt bort, og da jeg kom ut så skjønte jeg jo at jeg manglet noe på armen, sa Mjelde.

Sønstevold steppet inn: – Innbytterne skal gjøre alt for at de som er på banen skal prestere
Heldigvis fikk Chelsea-stjernen hjelp av innbytter Anja Sønstevold, som løp inn i garderoben og fikk orden på kapteinsbindet til sin lagvenninne.

– Hun hadde glemt det i garderoben, så da måtte jeg som innbytter steppe inn og redde Maren. De som er innbyttere skal gjøre alt for at de som er på banen skal prestere, så da må man gjøre litt diverse oppgaver innimellom, smilte Sønstevold selv etter kampslutt.

– Har du noen gang hentet kapteinsbindet for kapteinen før?

– Nei, det tror jeg aldri jeg har gjort. Og jeg vet ikke om man må spille med kapteinsbind heller, men jeg gjorde det i hvert fall med glede. Kanskje jeg fikk litt TV-tid også. Det er ikke verst, det, sa forsvarsspilleren.

Mjelde bedyret at noe slikt aldri hadde skjedd før, men var fornøyd med venninnens innsats.

– Anja gjorde en veldig god jobb. Jeg satte pris på det, sa hun.