OVERTIDSJUBEL: Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Sarpsborg 08 på Brann Stadion.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 OVERTIDSJUBEL: Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Sarpsborg 08 på Brann Stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sarpsborg redusert til ti mann, men vant på overtid

Like før slutt ble Sarpsborg redusert til ti mann, men på overtid puttet Mortensen vinnermålet.

Brann - Sarpsborg 0-1

Det så ut til å ende målløst på Brann Stadion - et resultat Rosenborg nok ville vært mest fornøyd med.

Men helt på tampen ble det dramatisk. Kort tid før slutt fikk Mads Albech sitt andre gule kort, og bortelaget ble redusert til ti mann.

To minutter på overtid klarte Patrick Mortensen likevel å sette inn matchvinnerscoringen.

Brann-keeper Alex Horwath reddet frisparket, men Brann-forsvaret klarte ikke å klarere. Ballen endte til slutt opp hos den danske måltyven, som fikk pirket ballen i mål fra kort hold.

– Det er fantastisk. Det er det deiligste som fotballspiller å score så langt ut i overtiden, sier Mortensen til Eurosport Norge.

Seieren betyr at Sarpsborg er på sølvplass, to poeng foran Molde og tre poeng foran nettopp Brann. Det er fem poeng opp til Rosenborg.

– Det var deilig med litt magi på slutten. I dag var det en eviglang stillingskrig, og i perioder var Brann vassere. Likevel holder vi ut og det er sånne kamper som dette som gjør at det er deilig å dra inn en trepoenger, sier Sarpsborg-trener Geir Bakke til Eurosport Norge.

Brann-trener Lars Arne Nilsen var en svært skuffet mann etter kampslutt.

– Det er forferdelig irriterende. Vi skaper for lite, selv om vi har trøkk på de i hele andreomgang. Men vi skaper ikke nok, og da fortjener vi ikke å score. Men vi fortjener heller ikke å slippe inn, sa Brann-treneren.

Strafferop
Før kampen lå lagene begge med 27 poeng, men Brann var foran Sarpsborg på målforskjell.

Kort tid før pause så Krepin Diatta ut til å komme alene med Branns vikarkeeper Alex Horwath, men kaptein Vito Wormgoor satte inn en livsviktig takling i siste sekund, og fikk avverget faren.

Like etter hvilen var Diatta igjen på farten inn i Branns sekstenmeter, men denne fikk senegaleseren i bakken etter en duell med Bismar Acosta. Diatta ropte etter straffe, men dommer Døvle mente det ikke var nok til å peke på ellevemetersmerket.

Unggutten Tobias Heintz viste lovende takter med to scoringer i forrige runde mot Lillestrøm, og midtveis i andreomgang fikk han en gyllen mulighet til å score igjen, men headingen gikk like over tverrligger.

Ti mann, vant likevel
Etter 70 minutter fosset Kasper Skaanes nedover høyrekanten, før han la inn mot Fredrik Haugen, men Sarpsborg-forsvaret klarte å være først på ballen.

Åtte minutter før slutt fikk Patrick Mortensen sjansen til å sende gjestene i føringen. Horwath klarte ikke å holde et innoverskrudd hjørnespark, og ballen spratt videre til dansken, men den ellers så hodesterke angriperen maktet ikke å styre ballen på mål.

Med fem minutter igjen av ordinær tid entret Azar Karadas banen, uten at han klarte å hjelpe Brann til seier. For det var vertene som stjal med seg alle poengene til slutt - og det på svært dramatisk vis.

I det 88. minutt ble bortelaget redusert til ti mann da Mads Albech gikk i bakken etter en duell med Acosta. Døvle mente at Albech overspilte, og dommeren tok opp det gule kortet - for andre gang og dermed rødt til Albech.

Men bortelaget ga seg ikke. På overtid vartet Horwath opp med en superredning, men ballen havnet til slutt hos Mortensen, som pirket inn matchvinnerscoringen fra kort hold.

Seieren betyr at østfoldingene nå er på sølvplass, to poeng foran Molde, tre poeng foran Brann, men fem bak Rosenborg.