Jente (6) funnet etter massiv leteaksjon i Sverige

Politiet leter etter ei seks år gammel jente som forsvant under en utflukt med familien.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Siste: Ifølge Expressen ble ei seks år gammel jente som forsvant i nærheten av Blacksåsberget utenfor Hudiksvall i Sverige funnet i 01-tiden natt til mandag.

– Hun ble funnet i et område med mye sten og stup. Hun er ganske kald nå, men har gjort det fantastisk bra. Det er en tøff jente, sier fjellredningstjenestens innsatsleder Rickard Svedjesten til Expressen.se.

Jenta forsvant klokken 11.30 søndag under en utflukt sammen med familien.

Søkte om bistand
Politiet satte inn all beredskap i leting etter jenta.

Det innbefattet to politihelikoptre, hundepatrulje og fjellreddere.

– Det er en ganske stor innsats. Vi søker med egne ressurser, patrulje, helikopter, hundpatrulje. Vi har også kalt inn hjelp fra nesten 25 fjellreddere i Jämtland og for en liten stund siden spurte vi om bistand fra Heimevernet, fortalte Nina Dahlström, vakthavande befal i politiets såkalte region mitt, skriver SVT.

Sett bjørn
Politiet så under letingen etter jenta bjørn i området, og kalte inn jegere for å søke etter den, skriver SVT.

– Sivile jegere som kjenner til området er kalt inn og om man nå har møtt på bjørn kan jag ikke uttale meg om, men vi vil forberede oss på hvordan vi skal agere om vi møter på det, sier Mikael Hedström, pressetalsmann for politiet, til SVT.

Svensk politi opplyste at det regnet i området, og at jenta var tynt kledd.

– Det er et ganske ulendt terreng og vi har begjært etter hjelp fra blant annet militæret. Vi har tatt de resurser vi kan fra regionen og så får vi se senere om vi må utvide søket, vi har stor tålmodighet, og vi søker til vi finner jenta, sa han.

  • TV 2 oppdaterer saken.