– Hvis Zekhnini er verdt 15 mill, hva er da Adegbenro verdt?

Vikings Samuel Adegbenro (21) scoret begge målene i seieren over Odd.

Odd-Viking 0-2

Se scoringene fra kampen øverst

Dermed tok Viking en viktig seier i kampen for å unngå nedrykk, mens Odd fortsetter som middelhavsfarer på tabellen id et som antagelig var talentet Rafik Zekhninis avskjedskamp. Han er på vei til Fiorentina.

Brennhet Adegbenro

Vikings Adegbenro var involvert i det meste før pause. Etter seks minutter satte han inn 1-0 etter ha blitt spilt gjennom av Kristoffer Haugen og etter 24 minutter doblet han ledelsen etter at Odd mistet ballen på vei framover.

– Det er ikke overbevisende av keeper og stopperne. Rossbach er på halvdistanse. Enten skulle han stått på strek, eller kommet ut med større fart. Da får Adegbenro en enkel jobb med å sette inn 1-0, sier Mathisen.

Midtveis i omgangen viste Vikings nigerianske stjerne seg frem igjen.

– Steffen Hagen mister ballen, André Danielsen plukker den opp og slår Adegbenro i bakrom. Fredrik Semb Berge ser ut som en statist i én-mot-én-duellen mot Adegbenro, som legger ballen i nærmeste hjørne på vakkert vis.

– Hvis Zekhnini er verdt 15 millioner, hva er da Adegbenro verdt? spurte Mathisen, som siktet til prisen som nevnt for Zekhninis overgang til Fiorentina.

– Hans verdi vil bare øke. Han er brennhet om dagen. Odds spillere virket livredde, kostaterte Mathisen etter 2-0.

Forbannet Fagermo

Nigerianeren hadde ytterligere tre store målsjanser før pause uten å makte notere seg for hattrick, og Odd var heldige som ikke lå under med mer enn to mål da lagene gikk i garderoben.

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo omtalte den første omgangen som «skandale» og «ræva» da han møtte Eurosport på vei ut til annenomgang, men vertene maktet aldri å skape de store sjansene på Viking-målvakt Iven Austbø etter pause og gjestene kunne bruke de siste 45 minuttene til å kontrollere inn 2-0-ledelsen.

Svak Zekhnini

Odds Rafik Zekhnini er kraftig linket til italienske Fiorentina og kan ha spilt sin siste kamp for Odd søndag. Unggutten hadde ingen god dag på jobben og ble tatt av banen etter 69 minutter, like etter å ha pådratt seg et gult kort for en ettersleng.

De tre poengene er kjærkomne for Viking-laget som fortsatt ligger sist, men nå kun er ett poeng bak Tromsø på 15. plass.

Odd ligger på 10. plass med 22 poeng.

(©NTB/TV 2 Sporten)