GOD SOM GULL: Karsten Waholm.
GOD SOM GULL: Karsten Waholm. Foto: Per Angell Berntsen

Warholm vant gull med ny mesterskapsrekord

– Det er utrolig stort, sier Kasten Warholm (21) til TV 2 etter EM-gull på 400 meter hekk.

Karsten Warholm var storfavoritt før søndagens finale på 400 meter hekk under U23-EM i Bydgoszcz i Polen, og nordmannen innfridde forventningene.

Han var overlegen og vant med tiden 48,37, som også var ny mesterskapsrekord og like bak den norske rekorden på 48,25, som han selv satte under Bislett Games forrige måned.

– Jeg er veldig fornøyd med løpet, og stolt over det jeg har gjennomført her borte. Jeg skal innrømme at jeg var sliten før start, men at jeg greier å fullføre og sette mesterskapsrekord. Det er utrolig stort, sier Warholm til TV 2.

Sveitseren Dany Brand ble nummer to med tiden 49,14, mens Ludvy Vaillant fra Frankrike tok bronse med 49,31.

Etter å ha fått igjen pusten, løp Karsten Warholm rett bort til trener Leif Olav Alnes.

– Han blir veldig ydmyk når han skal snakke om prestasjonene mine. Men vi er et team. Jeg er sikker på han legger ned flere timer i dette enn jeg. Det er han som er mastermind i prosjektet. Så dette deler jeg virkelig med ham, sier Warholm.

Selv er Alnes stum av beundring over eleven.

– At han greide å avslutte med gull etter det råkjøret vi har hatt denne helgen gjør meg stum av beundring. Jeg føler meg privilegert som får være en del av dette, sier han rørt til TV 2.

Warholm er også full av lovord om resten av den norske troppen. For to år siden ble det null medaljer i U23-EM. Per nå er status to gull, ett sølv, og to bronsemedaljer på den norske troppen.

– Det er en herlig guts i laget vårt, og jeg er stolt av å være en del av den gyldne generasjonen som kommer opp nå. Det er vanvittig gøy.

Warholm tok sølv på lørdagens 400 meter i Bydgoszcz. 21-åringen fra Ulsteinvik har hatt en strålende sesong så langt. Han vant blant annet favorittøvelsen 400 meter hekk under Bislett Games, fulgte opp med seier også i det påfølgende Diamond League-stevnet i Stockholm.