Sven Martin Skagestads kast på 61.00 sørget for norsk gull i Polen. Foto: Per Angell Berntsen
Sven Martin Skagestads kast på 61.00 sørget for norsk gull i Polen. Foto: Per Angell Berntsen

Skagestad med norsk diskosgull

Sven Martin Skagestad tok gull i U23-EM.

Den norske diskoskasteren vartet opp med 61.00 i finaleomgangen. Det var mer enn nok til å sikre gullmedaljen til bergenseren.

Rumenske Alin Alexandru Firfirica var nærmest med sitt sølvkast på 60.17.

Vestlendingen var meget behersket etter gulltriumfen. Han var rangert som nummer en før finalen, men ventet helt til femte omgang før han fikk fram vinnerkastet på nøyaktig 61 meter.

– Jeg tar ikke helt av. Jeg er egentlig ikke fornøyd med prestasjonene. Det var en tung dag, men selvfølgelig er jeg glad for å vinne. Innerst inne er jeg glad, humrer han.

Vanskelige vindforhold gjorde det til en spesiell konkurranse.

– Jeg skulle bruke litt tid på å kaste meg inn i det, men jeg kom liksom aldri helt i gang. Då jeg måtte grave dypt for å få fram vinnerkastet, sier han til TV 2.

Nå sikter han mot VM i London.

– Jeg har ikke greid kravet, men er i følge en liste inne på invitasjon. Det er å gjøre det bra på seniornivå som betyr mest for meg. Med klaff så mener jeg at jeg kan greie å komme til finale i VM, sier Skagestad.

Skagestad har tidligere en bronsemedalje fra U20-VM i 2014.

Dermed fortsetter den norske medaljefangsten i polske Bydgoszcz. Lørdag tok Karsten Warholm sølv på 400 meter, mens Beatrice Llano tok bronse i slegge. Fredag tok Jonathan Quarcoo bronse på 100 meter.