IKKE KLART ENNÅ: Alexander Kristoff sier at ingenting er avgjort rundt fremtiden.
IKKE KLART ENNÅ: Alexander Kristoff sier at ingenting er avgjort rundt fremtiden. Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Dette er lagene det står mellom for Kristoff

Tre lag kjemper om signaturen til Alexander Kristoff.

Alexander Kristoffs (30) fremtid er usikker, men det er ventet at en avklaring er like rundt hjørnet.

Etter det TV 2 erfarer står det nå mellom tre lag – hans nåværende arbeidsgiver Katusha-Alpecin, UAE Team Emirates og Astana. Mye tyder på at en avtale kan bli signert på mandagens hviledag, men Kristoff ønsker ikke å lette for mye på sløret.

– Det er ikke klart, men vi har noen muligheter. Foreløpig er ikke noe avklart, sa Kristoff til TV 2 før starten på søndagens etappe.

Den andre hviledagen i Tour de France pleier å være en dag der flere ryttere blir enige med sine nye arbeidsgivere. Det er ventet at en avklaring kommer i løpet av den kommende uken, ikke nødvendigvis på hviledagen.

– Jeg tviler, men man vet aldri. Han (agent Joona Laukka journ.anm) er her nå. Han kom tilbake før hviledagen og skal ta en liten runde nå i løpet av dagen og morgendagen, sier Kristoff.

– Katusha er et av lagene som er i bildet. Vi har fortsatt samtaler med Katusha, men det er ganske åpent egentlig.

Interessen fra Astana har vært hyppig rapportert de siste ukene og Aleksandr Vinokurov har uttalt at det er 50 prosents sjanse for at Kristoff sykler i den lyseblå drakten neste sesong. Et annet alternativ er Vegard Stake Laengens UAE Team Emirates som i likhet med Astana er på jakt etter en spurter som kan sørge for flere seirer til laget både på vårparten og i de store etapperittene. Astana har i skrivende stund ingen spurter i stallen, mens UAE har Ben Swift og Andrea Guardini – samtidig som det rapporteres at Elia Viviani bli klar for laget 1. august.

Kristoff-leiren har tidligere vært i møter med Quick-Step om en mulig overgang, men det skal etter det TV 2 forstår ikke være aktuelt med en overgang til det belgiske storlaget.