FORLATER ODD: Rafik Zekhnini.
FORLATER ODD: Rafik Zekhnini. Foto: Blom, Christian

Odd bekrefter: Zekhnini bare en legesjekk unna Fiorentina

Rafik Zekhnini (19) har spilt sin siste kamp for Odd.

Odd-direktør Einar Håndlykken bekreftet etter kampen mot Viking at de er enige om en overgang for Zekhnini med Fiorentina.

– Han reiser ned mandag for medisinsk test og forhandlinger om personlig kontrakt. Hvis alt går bra, så blir Rafik Fiorentina-spiller. Det ble klart nå i kveld, sa Håndlykken.

– Det er en stor dag, jeg går rundt med gåsehud hver gang jeg snakker om det her, sa Zekhnini til NTB etter kampen og la til at han har visst at den italienske klubben har vært interessert i hans tjenester også tidligere.

Telemarksavisa meldte fredag at Odd vil få rundt 15 millioner kroner for hurtigtoget, et beløp som kan stige til 20 millioner om han slår til.

Klar for utfordringen

Nå er han forberedt på et helt annet nivå.

– Det blir noe helt annet. Jeg vet det kommer til å bli tøft, men jeg er forberedt på det, fortalte han og la til at han nå kan forberede seg på preseason om alt formelt går i orden.

– Det blir selvfølgelig en helt annen kultur og fotball, men jeg er klar og gleder meg veldig til utfordringen.

Mathisen er skeptisk

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen sier at overgangen er bra for Odd, som får godt betalt for en spiller de har vært med å utvikle, mens det er bra for Zekhnini å få sjansen i en god liga.

– Det blir veldig interessant å se hvordan han takler overgangen. Han har vært svak for Odd de siste to sesongene ut fra forventningene. Men ingen betviler potensialet hans, det er det Fiorentina kjøper, sier Mathisen.

Mathisen kan ikke skjønne at Zekhnini spilte kampen mot Viking og dermed risikerte å spolere hele overgangen med en alvorlig skade.

– Det gikk jo greit, men han var ikke god, i likhet med resten av Odd-laget. Skal han klare seg i Fiorentina må han opp på et mer stabilt nivå.

Fiorentina ble nummer åtte forrige sesong. Zekhnini får Stefano Pioli som trener. Den tidligere Juventus- og Fiorentina-spilleren overtok treneransvaret tidligere i sommer.

Zekhnini forlot barndomsklubben Herøya og ble Odd-spiller i 2013. To år senere skrev han sin første proffkontrakt og debuterte han for førstelaget. I Europaliga-kvalifiseringen mot Dortmund i 2015 fikk han sitt gjennombrudd.