Her stod Froome da rivalene angrep

Chris Froome ble buet på da han beholdt den gule trøyen etter høydramatisk etappe – Bauke Mollema med bruddseier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chris Froome og hans gule trøye var under kraftige angrep på søndagens etappe, men Team Sky-kapteinen holdt hodet kald og unngikk å miste tid til resten av sammenlagtkanonene etter dramatikken som utspilte seg.

Mekanisk trøbbel for Froome
Froome måtte stoppe og få bakhjulet til lagkompis Michal Kwiatkowski i bunnen av førstekategoristigningen Col de Peyra Taillade mens AG2R-laget allerede var i gang med et samlet angrep i front av feltet.

– Det var et skummelt øyeblikk. Det er ikke et kjedelig øyeblikk i årets Tour, sier Froome.

Se sammendrag fra etappen øverst på siden!

På det meste lå Froome 45 sekunder bak konkurrentene, men et stykke opp i bakken ble Mikel Landa sluppet ned for å hjelpe ham tilbake i favorittgruppen.

– Det var et øyeblikk der jeg tenkte at trøyen definitivt kunne skifte eier igjen. Jeg er takknemlig for å være i gult, og takk til lagkameratene mine, sier Froome.

Buing

På vei opp igjen kunne man høre tilskuerne langs veien bue på Froome.

– Franskmennene buer på Froome. Skam dere, brøt TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad ut.

– Dette er Romain Bardets hjemmebane. Det er forståelig at de lokale støtter ham. Sånn er det i sykkelritt, sier Froome om buingen.

– Brutal uke
Etter at gruppen ble samlet kom det angrep fra Romain Bardet, Rigoberto Uran, Simon Yates og Dan Martin på veien inn mot målgang i Le Puy-en-Velay, men det var kun sistnevnte som klarte å tjene noe på forsøket. Martin kom i mål 13 sekunder foran resten av favorittene og avanserer dermed til femteplass i sammendraget.

– Denne uken har vært brutal. Jeg er glad for at jeg kan ta sekunder. Det er derfor jeg prøvde. Jeg så at alle var slitne, sier Martin.

Chris Froome leder fremdeles Tour de France 18 sekunder foran Aru og 23 sekunder foran Bardet før rytterne får en etterlengtet hviledag mandag.

Den eneste taperen på dagens etappe var Nairo Quintana, som nå har falt utenfor topp ti i sammendraget. Colombianeren har hele seks minutter og 16 sekunder opp til Froome.

Bruddtriumf
Seieren på etappen gikk som spådd på forhånd til en av rytterne som gikk i brudd. Bauke Mollema var sterkest da han rykket fra en liten gruppe ikke langt fra mål og holdt unna for en jagende kvartet på de siste kilometerne. Triumfen var etterlengtet for Trek-laget som har hatt et tungt ritt etter at Alberto Contadors planer om en topp-plasseringer falt i grus.

– Det er utrolig. Jeg er så glad for endelig å vinne en etappe. Jeg kan ikke tro det. Det er dette jeg har jobbet så hardt for de siste årene. Jeg har vært nære før, og i år ville jeg virkelig gå for en etappeseier, sier Mollema.

 Se Bauke Mollema vinne etappen