Ber havarikommisjonen granske båtbrannen i Oslofjorden

HRS ber havarikommisjonen granske den dramatiske båtbrannen hvor en kvinne mistet livet lørdag kveld.

BÅTBRANN: En kvinne mistet livet etter at det oppsto brann i en fritidsbåt i Oslofjorden ved Hvitsten lørdag.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BÅTBRANN: En kvinne mistet livet etter at det oppsto brann i en fritidsbåt i Oslofjorden ved Hvitsten lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Pedersen, Terje

Hovedredningssentralen (HRS) Sør-Norge vil be havarikommisjonen granske båtbrannen ved Hvitsten i Oslofjorden lørdag kveld. Det var to personer i båten som begynte å brenne.

En kvinne omkom i brannen.

Operasjonsleder Jan-Andre Delbeck ved politiet i Øst politidistrikt opplyser til TV 2 søndag at da det begynte å brenne skal kvinnen ha hoppet i vannet fra bak på båten. Der skal hun ha blitt sittende fast i noe under vann og siden blitt skadd av propellen. Hun vil bli obdusert mandag.

Båtføreren som overlevde sitter i avhør søndag formiddag.

Politiet mistenker ikke noe kriminelt i saken.

Begge de to skal ha kastet seg i vannet da båten, en 45-fots cabincruiser, begynte å brenne.

Politiet i Follo meldte om hendelsen på Twitter i 18.20-tiden lørdag kveld.

Gransking

HRS Sør-Norge vil be havarikommisjonen granske brannen, sier redningsleder Eirik Valle i HRS til NRK.

– Det er noe spesielt at folk blir sittende fast under en båt som er i brann, sier han.

– Vi har overlatt til politiet å klargjøre forløpet. Vi registrerer at båten var overtent, den brant ned og sank rett utenfor Hvitsten. Personen som var fast i båten ble frigjort av ytterligere redningsdykkere fra brannvesenet før den sank.

Valle sier HRS har varslet Sjøfartsdirektoratet som igjen vil gjøre henvendelse til havarikommisjonen for eventuelt å kunne se noe på årsakssammenhengen.

Hang fast

Redningsskøyta Elias, et Sea King redningshelikopter og dykkere og en brannbåt fra Oslo brann- og redningsvesen bisto i arbeidet.

– Det jobbes aktivt på stedet med å hente opp en person i vannet, av både dykkere og redningsskøyte, sa redningslederen til TV 2 ved 19-tiden.

Kort tid etter fikk de personen løs, men vedkommende ble erklært død en time senere.

Redningslederen kan ikke si noe om årsaken til at det begynte å brenne i båten. Cabincruiseren begynte å brenne mens den lå i sjøen mellom Hvitsten i Vestby og Hurum i Buskerud.

(TV 2/NTB)