Rashford-dobbel i målfest

Både Romelu Lukaku og Victor Lindelöf debuterte i Manchester United-drakt da LA Galaxy ble smadret 5-2.

LA Galaxy-Manchester United 2-5

Manchester United spilte sommerens første treningskamp da laget møtte LA Galaxy natt til søndag norsk tid. Storkjøpet Romelu Lukaku startet på benken, men det var en annen United-spiss som skulle markere seg på StubHub Center.

Se Marcus Rashfords 1-0-scoring i videovinduet øverst. Bla ned for de øvrige målene.

Marcus Rashford scoret de to første målene til Manchester United, men United-fansen ble snytt fra å se unggutten i tospann med Lukaku på topp. Marouane Fellaini, Henrikh Mkhitaryan og Anthony Martial sørget for at det sto 5-0, men to reduseringer av tidligere Barcelona- og Tottenham-spiller Giovani dos Santos sørget for at det endte med 5-2-seier.

– Det er den naturlige utviklingen av en unggutt. Et resultat av antall minutter på banen. Kroppen er i forandring når du er ung, og han er allerede høyere enn da jeg kom for 13 måneder siden. Han er tre centimeter høyere og han har lagt på seg noen muskler, men hans viktigste egenskap er hurtigheten, og den kan han ikke gjøre noe særlig med, sier Manchester United-manager José Mourinho til klubbens hjemmeside.

I pausen kom Lukaku inn for nettopp Rashford, men Mourinho varsler at han kommer til å prøve å spille med stjernespissene sammen.

– I dag var han på et annet lag enn Lukaku. Vi kommer også til å prøve å spille med begge samtidig, noe jeg tror han fungere.

Mourinho var fornøyd med hva han fikk se av 19-åringen.

– På samme tidspunkt i fjor sa alle at jeg ikke ville bruke ham, men han var en av spillerne med flest kamper forrige sesong. Det er godt for utviklingen hans. Han spilte i Europaligaen og viktige kamper og lærte mye. Han er en veldig profesjonell og har fin holdning. Kanskje scoret han ikke så mange mål forrige sesong og brant noen store sjanser, men det er en del av utviklingen hans. Han vet han kommer til å score mer denne sesongen, sier Mourinho.

Lukaku spilte hele andre omgang, men klarte ikke å score i debuten.

– Det er ikke mulig å sammenligne Wayne Rooney og Lukaku. Rooney var ikke en angriper for oss, mens Lukaku er mer en «target man» med ryggen til mål. Det er en del av angrepsspillet for alle lag som har ballen i oppspillsfasen. Han er virkelig rask, og det er en god ting for meg at han viste seg frem som en lagspiller og tenkte ikke for mye på seg selv. Han tenkte bare på lagets beste.

Tidlig ledermål
Bare to minutter var spilt da Manchester United tok ledelsen. United vant ballen høyt og Marcus Rashford var klinisk da han fikk muligheten til å sette inn 1-0.

I det 20. spilleminutt kom en lignende scoring. Igjen vant Manchester United ballen høyt fra et LA Galaxy-forsvar som forsøkte å spille seg ut. Rashford kunne enkelt sette inn sitt andre for dagen.

Marouane Fellaini la på til 3-0 seks minutter senere. Jesse Lingard kom seg fint ned på dødlinjen. I stedet for å banke ballen rett inn foran mål, stoppet han smart opp og slo tilbake til Fellani, som kontrollert satte inn dagens tredje.

Dos Santos med to trøstemål
Midtveis i andre omgang satte en livlig Henrikh Mkhitaryan inn 4-0, før Anthony Martial økte til 5-0 etter at en fantastisk langpasning av Paul Pogba åpnet hele LA Galaxy-forsvaret. Timothy Fosu-Mensah fikk ballen alene ute på høyresiden og kunne slå inn til Martial, som enkelt fikset 5-0.

Ti minutter før full tid broderte LA Galaxy seg gjennom United-forsvaret og den tidligere Barcelona- og Tottenham-spilleren Giovani dos Santos reduserte til 1-5. Samme mann styrte inn et hjørnespark i sluttminuttene, slik at det endte med 5-2-seier til Manchester United i Los Angeles.

Nysigneringene Victor Lindelöf og Romelu Lukaku ble byttet inn i pausen og spilte hele andre omgang for Manchester United.

Manchester United spiller sin neste kamp mot Real Salt Lake natt til tirsdag. Den sendes på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo klokken 04.00. Klikk her for å se hele oversikten over sommerens TV 2-sendte treningskamper.