Landslagets yngste blir voksen når EM-starter

I dag blir Frida (17) til Frida (18). Bursdagsbarnet venter med kaken til etter EMs åpningskamp.

Se oversikt over alle EM-kampene her!

Dagen er kommet for EM-start, og selv om søndagens oppgjør mot Nederland er enormt for alle i den norske troppen, er det en i troppen som dagen blir ekstra spesiell for.

Landslagets yngste, stjerneskuddet Frida Maanum trår nemlig inn i de voksnes rekker søndag. «Frida (17)» blir til «Frida (18)» på selveste EMs åpningsdag, og svarte lørdag følgende på TV 2s spørsmål om hvorvidt startplass i åpningskampen vil være den perfekte fødselsdagsgave:

– Det hadde vært gøy det, men det er ikke noe jeg tenker på. Jeg stresser ikke med spilletid, så jeg gleder meg bare til kamp uansett.

Maanum var en av flere som ble drillet i midtbaneleddet på lørdagens trening, men etter en god prestasjon i landslagsdebuten mot Frankrike tidligere denne uken er det gode sjanser for at det nå 18 år gamle stortalentet får sin mesterskapsdebut fra start allerede i åpningskampen.

PÅ PLASS I UTRECHT: Frida Maanum og de andre norske fotballjentene trente på søndagens kamparena lørdag. 
PÅ PLASS I UTRECHT: Frida Maanum og de andre norske fotballjentene trente på søndagens kamparena lørdag.  Foto: Roald, Berit

Stabæk-spilleren var overraskelsen i Martin Sjögrens EM-tropp, men har absolutt ikke gjort seg bort sammen med mer rutinerte spillere de siste ukene. Selv skryter hun av sine nye landslagsvenninner.

– Det har vært en stor opplevelse å få være med denne gjengen. Det er en så fin gruppe å være del av, så det har vært veldig gøy, sa hun lørdag.

– Skal ikke spise kake før kamp
Hvorvidt Maanum får EM-debut i fødselsdagspresent gjenstår å se, men en ting er i hvert fall klart i en tropp der allerede to av venninnene (Ingrid Spord og Stine Reinås) har feiret fødselsdag denne uken: Det blir kakefeiring.

I videovinduet øverst kan du se intervjuet med Maanum, der blant annet følgende dialog utspiller seg:

– Det blir ekstra gøy å ha bursdag i morgen, så jeg satser på en bra dag.

– Får du kake?

– Jeg håper på det, på kvelden.

– Du må ikke spise kake før kamp!

– Nei, nei, nei. Det skal vi ikke!

PS! På nettstedet ung.no er blant annet dette listet opp for dem som runder 18:

Du er myndig og har alle rettigheter. Du har stemmerett ved valg. Du kan ta førerkort for bil og tung motorsykkel. Du kan gå på storviltjakt alene og kjøpe jaktvåpen. Du kan kjøpe sigaretter, vin og øl.

(For Maanums del blir neppe noen av disse tingene aktuelt i disse dager.)