SKADET: Hunden Miro tilhører Heidi Bjerkan Nagys datter Karoline (11). Tidligere i sommer ble hunden hardt skadet i møte med en annen hund, og det endte med at han måtte fjerne det ene øyet.
SKADET: Hunden Miro tilhører Heidi Bjerkan Nagys datter Karoline (11). Tidligere i sommer ble hunden hardt skadet i møte med en annen hund, og det endte med at han måtte fjerne det ene øyet. Foto: Privat

Miro måtte fjerne øyet etter at han ble bitt av en annen hund – eieren skal ha stukket av

Matmor Heidi Bjerkan Nagy har anmeldt saken og mener at eieren må stå til ansvar for hundens aggressive oppførsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Shih tzu-hunden Miro (11 måneder) var på hundesletta på Ekeberg i Oslo tidlig i juli da hendelsen skjedde.

Eieren Heidi Bjerkan Nagy (52) fra Oslo forteller at Miro lekte fredelig med en annen hund, da to menn og to hunder som så ut til å være av Staffordshire terrier-rase nærmet seg.

– Miro bjeffer til dem, og da går den ene hunden rett i hodet på ham. Hunden legger Miro ned og rister ham, og dette skjedde så raskt, at jeg hadde ingen mulighet til å fjerne hunden, sier Nagy til TV 2.

Nagy forteller at hun ropte til den ene mannen at han måtte fjerne hunden. Da eieren til slutt fikk bort hunden sin, sjanglet og pep Miro, ifølge Nagy.

– Jeg satte meg ned på huk og så at øyet til Miro ble fylt med blod. Da skjønte jeg at det var alvorlig. Da jeg snudde meg for å få tak i eieren, ser jeg at han forsvinner i en bil, sier Nagy.

Måtte fjerne øyet

Etter hendelsen kjørte hun til nærmeste veterinær, og der ble hun sendt videre til Dyrehospitalet i Oslo. Der konstaterte de at skadene var alvorlige, og Miro ble innlagt.

Veterinærene prøvde først å redde øyet ved å sy igjen øyelokket for noen dager. Men etter at Miro ble skrevet ut, ble tilstanden verre, og han måtte tilbake for å fjerne øyet. Det ble også oppdaget at hunden hadde store indre skader, siden kjeven til den andre hunden hadde knust vev rundt øyet.

SKADET: Slik så Miro ut like etter møtet med den andre hunden. Foto: Privat
SKADET: Slik så Miro ut like etter møtet med den andre hunden. Foto: Privat

– Miro måtte være hos oss i tolv dager på grunn av alvorlige bittskader. Dessverre stod ikke øyet hans til å redde. Vi får inn bittskader nesten hver dag, men da er det ofte snakk om skader fra uskyldig lek og ikke aggressive angrep, sier veterinær Caroline Holtet, ved AniCura Dyresykehus til TV 2.

Matmor forteller at tiden etter angrepet har vært tung.

– Miro er som et familiemedlem. Det var forferdelig trist å se ham slik, og vi har grått hele familien. Det er hjerteskjærende å se et forsvarsløst dyr slik, sier hun.

Til sammen ble det tolv dager på dyresykehuset, og regningen kom på 50.000 kroner. Familiens forsikring dekker kun 20.000 kroner av utgiftene.

– Det er utrolig trist at den ene hundeieren i dette tilfelle stikker av og ikke tar ansvar. Det burde være i begges interesse å følge opp situasjonen etter en så sjokkartet og kaotisk hendelse. Hvis eieren som stakk av har en aggressiv hund som har bitt flere ganger tidligere, så er dette en sak for Mattilsynet og politi, sier veterinæren.

Politianmeldt

Få dager etter at Miro ble angrepet, anmeldte Nagy saken til politiet. Grønland politistasjon bekrefter at de har mottatt anmeldelsen om brudd på loven om hundehold.

Hun delte også et innlegg med en beskrivelse av eieren og hunden som angrep på en lukket Facebookgruppe for norske hundeiere, i håp om at noen vet hvem eieren er.

OPERERT: Veterinærene prøvde å redde øyet ved å sy igjen øyenlokket for noen dager. Foto: Privat
OPERERT: Veterinærene prøvde å redde øyet ved å sy igjen øyenlokket for noen dager. Foto: Privat

– Jeg vil ha rettferd, og eieren må stå til ansvar for den aggressive oppførselen til hunden hans og vårt økonomiske tap. Jeg tenker også på hva hunden kan gjøre med andre hunder, eller om det kan skje med et barn, sier hundeieren.

– Jeg har fått noen konkrete tips gjennom Facebook, og jeg kommer til å gi de opplysningene til politiet. Jeg kommer til å kreve full erstatning fra eieren, sier Nagy.

Skrevet ut

Nagy reagerer særlig på at den andre eieren dro fra stedet uten å undersøke om hunden var skadet.

– Det er tragisk at det finnes hundeiere som er så lite reflekterte over oppførselen til hunden sin. Man forlater ikke stedet når man ser at hunden sin har skadet noen, sier hun.

Nagy har vært på hundesletta på Ekeberg flere ganger tidligere, men hun har aldri møtt på hunder med slik oppførsel.

Nå er Miro skrevet ut fra dyresykehuset, og etter forholdene skal han ha det bra.

– Han er sliten og pjusk, men han spiser og drikker, sier hundeeieren.