Den ettertraktede Arsenal-stjernens fremtid er alt annet enn avklart. Chilenerens siste uttalelser kan tolkes på flere måter.

– Jeg vil spille i Champions League, men avgjørelsen er ikke opp til meg. Jeg må vente på Arsenal, sier han til Radio Sport Chile.

Angriperens Gunners-kontrakt går ut etter den kommende sesongen. London-klubben endte på femteplass forrige sesong, noe som betyr Europaliga-spill.

– Jeg har tatt min avgjørelse, nå venter jeg på Arsenals svar. Idéen min er å spille og vinne Champions League. Det har jeg drømt om siden jeg var barn, sier 28-åringen.

Sanchez, som sørget for 30 scoringer for Arsenal forrige sesong, har vært koblet til både Manchester City og Chelsea i dette overgangsvinduet.

Tidligere denne uken uttalte Arsene Wenger at han hadde hatt SMS-kontakt med Sanchez. Franksmannen følte seg trygg på å få beholde sin største stjerne - i alle fall ut kontraktstiden.

– Selvfølgelig. Det er ikke noe å løse med spilleren nå. Vi har tekstet og det var veldig positivt. Mine tanker er alltid positive, fortalte Arsenal-sjefen.

Toppscoreren har fått utvidet ferie grunnet Confederations Cup-deltakelsen med sitt hjemland. Ifølge rapportene skal poengkongen returnere til Arsenal-leiren 30. juli.

FA-cup-vinnerne startet sin Australia-turné med to seirer mot Sydney FC og Western Sydney Wanderers. Den neste treningskampen er mot Bayern München 19. juli, før de møter ligarival Chelsea i et TV 2-sendt oppgjør den 22. juli.