France's Warren Barguil (R), wearing the best climber's polka dot jersey, rides with France's Arthur Vichot during the 178 km tenth stage of the 104th edition of the Tour de France cycling race on July 11, 2017 between Perigueux and Bergerac. / AFP PHOTO / PHILIPPE LOPEZ
France's Warren Barguil (R), wearing the best climber's polka dot jersey, rides with France's Arthur Vichot during the 178 km tenth stage of the 104th edition of the Tour de France cycling race on July 11, 2017 between Perigueux and Bergerac. / AFP PHOTO / PHILIPPE LOPEZ Foto: Philippe Lopez

Store sjanser for at bruddet holder til mål på den 15. etappen

Mads Kaggestad sine tips foran søndagens etappe.

En tung dag i kupert terreng venter. Spørsmålet er om etappen er hardt nok til at det blir angrep blant sammenlagtrytterne?

Fabrio Aru har et svekket mannskap som kan få en tung dag om de mister kontrollen på hvilke ryttere som stikker og avstanden opp til bruddet. På papiret ser etappen ut som en strålende mulighet for angrepsvillige, klatresterke ryttere med gode bein. Etter bare 19 kilometer starter feltet på en første- kategori klatring som er 12 kilometer lang. Med en slik tung start er det bare de i god form som klarer å henge med angrepene.

Størrelsen på gruppen avhenger av hvor hardt det blir kjørt i to første klatringene tidlig på etappen. Deretter venter noe lettere terreng før rytterne møter dagens andre første- kategori stigning rundt 30 kilometer før mål. Fra toppen venter det utfor og tungt terreng med en innlagt fjerde- kategori før rytterne endelig er i mål. Hvem som vinner etappen er vanskelig å spå. Blir det en rytter fra et brudd, eller blir det kontrollert slik at det blir en kamp blant sammenlagtrytterne?

Her er mine favoritter til dagens etappe:

Sportsdirektør
Quickstep- Floors har hatt en fantastisk Tour de France og de har mer på lager. Kittel er favoritt på etappe 16, 19 og 21. Daniel Martin henger bra med på tunge etapper. Martin har tapt nok tid i sammendraget til at han ikke følges like tett som de fire beste sammenlagt.

Kapteiner
Warren Barguil og Daniel Martin. Det er store sjanser for at bruddet går inn, men de to ryttere kan havne høyt på resultatlisten om det samler seg de siste 30 kilometerne av etappen. Om du gambler på at det blir en rolig dag for sammenlagtryttere og at bruddet holder til mål kan det være lurt å satse på kapteiner som ikke er noen trussel mot den gule trøya. Thibaut Pinot, Andrew Talansky, Johan Esteban Chavez, Daniel Navarro og Eduardo Sepulveda er igjen trussel sammenlagt og sterke nok til å gå helt til topps om de prøver lykken i et brudd.

Hjelperyttere
Store sjanser for at bruddet holder til mål på dagens etappe. Alle hjelperyttere med brukbare klatreegenskaper, og som er et stykke bak i sammendraget kan prøve lykken.

Blant disse er Jan Bakelants, Alexis Vuillermoz, Nicolas Roche, Danilo Wyss, Amael Moinard, Alessandro DeMarchi, Simon Geschke, Tony Gallopin, Diego Ulissi, Gianluca Brambilla, Carlos Betancur, Thomas Vockler, Pierre Luc- Perichon, Brice Feillu, Nicolas Edet, Luis Angel Mate og Tiago Machado.

Temporytter
Blant temporytterne er Steve Cummings, Thomas De Gendt, Primoz Roglic og Sylvain Chavanel gode kandidater til å vinne dagens etappe. Alle kan havne i bruddet og gå helt til topps enten gjennom nye angrep med påfølgende solobrudd, eller i en spurtduell.

Ungdomsryttere
Lilian Calmejane og Tiesj Benoot er ryttere som kan havne i dagens brudd og gjøre suksess på dagens fjelletappe. Simon Yates og Pierre Latour er i form, langt fremme i sammendraget og må være med om bruddet hentes.

Klatrerne
Grunnet bonussekundene må Fabio Aru og Rigoberto Uran kjempe om bruddet ikke holder inn. Det er ingen overraskelse om Roman Kreuziger, Tim Wellens, Serge Pauwels og Robert Kieserlovski blir med i et stort brudd og derfra kjemper om etappeseieren.

Spurterne
Lite sannsynlig at noen av spurterne scorer poeng på dagens etappe. Om han kommer seg med i dagens brudd er Michael Matthews et unntak. Matthews har imponert på harde etapper og er kanskje fristet av muligheten til å ta poeng på den innlagte spurten etter 96 kilometer.

Lykke til!

Mads!