– Jeg tok sikkert 1000 bilder fra Fløyen

Lørdagens etappevinner Michael Matthews har skumle planer om å vinne VM i Bergen.

Australske Michael Matthews (26) tok sin første etappeseier i årets Tour de France da han spurtet fra Greg van Avermaet og Edvald Boasson Hagen på den 14. etappen til Rodez.

Matthews var rørt i målområdet. Team Sunweb-rytteren hadde store ambisjoner om å vinne en tilsvarende etappe for to år siden, men da satte en stygg velt noen dager tidligere en effektiv stopper for vinnermulighetene hans.

– Det var virkelig spesielt. For to år siden syklet jeg denne etappen med fire brukne ribbein etter at jeg veltet på tredje etappe. Det var hjerteskjærende. Jeg visste jeg hadde mulighet til å vinne den etappen, men det var ikke mulig på grunn av velten. I dag ble drømmen min oppfylt, sier Matthews.

Me and my brother @h.haussler photo credits @emvandijk

Et innlegg delt av Michael Matthews (@bling90)

Som ventet ble det en kamp mellom verdens beste «puncheurs» på etappen til Rodez. Det kan fort bli de samme rytterne i hovedrollen i VM i Bergen om drøyt to måneder. Matthews har allerede vært i Bergen og besiktiget løypen. Utsikten fra taket av vestlandets hovedstad tok pusten fra 26-åringen, som tror dagens etappe gir en pekepinn på hvilke ryttere som kan vinne i Bergen.

– Det håper jeg, for da vil jeg være en av de rytterne. Det er fortsatt lenge til VM, men det er en utrolig fin løype. Jeg var i Norge i to dager etter Ardenner-klassikerne, og så både tempoløypen og landeveisløypen. Det kommer til å bli et vakkert ritt med det utrolige landskapet. Jeg var på Fløyen. Det var 25 grader, og klokken var fem. Det var ingen skyer, og jeg tror vi satt der i en og en halv time og nøt utsikten over Bergen. Jeg og Heinrich Haussler tok sikkert 1000 bilder av utsikten fra Fløien og la dem ut på sosiale medier, sier Matthews.

TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad tror Matthews fort får nyte mer enn utsikten når han kommer til Bergen i september.

– Matthews er en klar gullkandidat. Han tok sølv i Richmond og ble nummer fire i fjor. Det blir utrolig spennende i Bergen. Jeg håper Boasson Hagen beholder den formen han er i nå, og kanskje noen knepp til. I VM er favorittene mine Matthews, van Avermaet, Boasson Hagen, Phillippe Gilbert og Peter Sagan, sier Kaggestad.

Boasson Hagen kjempet tappert opp den siste kneiken og tok en sterk 3. plass. Den prestasjonen rangerer Kaggestad foran 2. plassen Boasson Hagen tok i millimeterduellen mot Marcel Kittel.

– Jeg synes det han gjorde i dag er den største prestasjonen. Han satte med verdens beste klassiker-ryttere opp den siste bakken. Det har imponert meg mest så langt i Tour de France. Han er en klar medaljekandidat i Bergen, og det betyr mye for meg, sier Kaggestad.