Garbine Muguruza var overveldet av følelser atter at hun vant Wimbledon-finalen.
Garbine Muguruza var overveldet av følelser atter at hun vant Wimbledon-finalen. Foto: Glyn Kirk

Muguruza stoppet Venus Williams

Spanske Garbiñe Muguruza (23) tok sin første Wimbledon-tittel da hun beseiret tennisveteranen Venus Williams (37) med settsifrene 7-5, 6-0.

Muguruza spilte sin tredje Grand Slam-finale. Hun har tidligere vunnet en (Roland-Garros i fjor) og tapt en.

Lørdagens finale på centrecourten gikk under tak ettersom arrangørene fryktet regn.

Spillerne holdt sine server relativt greit innledningsvis. Williams hadde mulighet til å bryte i det sjette gamet, men Muguruza avverget den muligheten. I det neste var det omvendt og Williams avverget et brudd. Spillerne servet ikke så godt lenger, og med det kom også mulighetene til servebrudd.

Den amerikanske veteranen fikk to muligheten til å ta hjem det viktige førstesettet i Muguruzas serve, men hun klarte ikke utnyttet den gavepakken. Muguruza var den første til å bryte da hun gikk opp i 6-5, og dermed kunne 23-åringen serve hjem settet.

Garbine Muguruza og Venus Williams.
Garbine Muguruza og Venus Williams. Foto: Tony O'brien

Hun åpnet også det neste settet ved å bryte direkte til 1-0. Hun holdt sin egen serve og brøt nok en gang til 3-0. Det virket som om Williams hadde gitt opp det hele selv om hun kjempet tøft før Muguruza gikk opp til 4-0. Med ytterligere et servebrudd kunne hun serve hjem kampen til 6-0 i det andre settet.

– Jeg hadde min tøffeste kamp. Det ble en utrolig finale. Jeg var naturligvis nervøs. men det var inne i meg selv om jeg ikke viste det i finalen. Vi hadde begge muligheten, men jeg klarte å utnytte den, sa Muguruza i seiersintervjuet.

37 år gamle Williams var den eldste spilleren i en Wimbledon-finale siden Martina Navratilova i 1994. Hun kunne også blitt den eldste vinneren av Wimbledon og den eldste siden i Open-æraen startet i 1968, men den 14 år yngre Muguruza ville det annerledes.

Venus Williams har vunnet sju Grand Slam-titler, fem av dem i Wimbledon. Siste seier kom i 2008 da hun slo søsteren Serena. Hennes siste Wimbledon-finale var året etter, men da ble det tap for lillesøsteren.

(©NTB)