KLAR FOR WEST HAM: Joe Hart har ikke fått tillit av Pep Guardiola, og er klar for en ny sesong på lån.
KLAR FOR WEST HAM: Joe Hart har ikke fått tillit av Pep Guardiola, og er klar for en ny sesong på lån.

Bekreftet: Joe Hart klar for West Ham

Manchester City låner ut Joe Hart (30) kommende sesong.

West Ham bekrefter at de har sikret seg Joe Hart fra Manchester City på lån for hele kommende sesong.

West Ham skal ha sikret seg opsjon på kjøp på rundt 115 millioner kroner.

– Det er viktig for meg å spille fotball, og det å få muligheten til å komme hit og spille er helt fantastisk, sier Hart til whufc.com.

Han gleder seg til å spile Premier League-fotball igjen.

– Det var et morsomt år, og jeg nøt å være i Serie A og å være en del av Torino-laget, men jeg er klar til å komme tilbake og være en del av denne fantastiske ligaen igjen, sier 30-åringen.

Møter City
Den 4. august kl. 16.00 møter han gamleklubben Manchester City til en TV 2 Sport Premium-sendt treningskamp på Island, før Premier League-karrieren for West Ham begynner med et oppgjør mot Manchester United ni dager senere.

– Det blir morsomt å spille mot dem, fordi jeg kommer til å måtte stå over når sesongen faktisk begynner. Også er jeg sikker på at Manchester United vil ta imot meg med åpne armer om jeg får tillit og starter sesongen på Old Trafford, sier keeperen.

Det er Premier League-reglene som gjør at Hart ikke kan spille mot Manchester City. En spiller som lånes ut fra en Premier League-klubb til en annen, kan ikke spille mot klubben som eier ham.

Randolph på vei vekk?
West Ham har allerede Adrián og Darren Randolph i stallen, men det er ventet at sistnevnte forlater klubben nå som Hart er på plass. Randolph kobles til Newcastle.

Det ble tidlig klart at Hart ikke hadde noen fremtid i Manchester City da Pep Guardiola kom inn som manager i fjor. Forrige sesong ble han utlånt til Torino, men Serie A-klubben ønsket ikke å gjøre overgangen permanent i sommer.

I mellomtiden har Guardiola hentet Ederson fra Benfica for 400 millioner kroner. 23-åringen blir trolig førstekeeper, mens Claudio Bravo må spille andrefiolin. City har frigitt Willy Caballero, som siden har signert for Chelsea.

Joe Hart kom til Manchester City fra Shrewsbury i 2006. Han debuterte for klubben samme år. Han har vunnet Premier League to ganger, Ligacupen to ganger og FA-cupen én gang. Han står også med 71 landskamper.