Boasson Hagen på tredje da Matthews vant

Storfavoritt Michael Matthews vant etappen. – Det er førsteplassen som gjelder, sier Boasson Hagen til TV 2

Edvald Boasson Hagen satt perfekt med i den knalltøffe avslutningen på lørdagens etappe i Tour de France, men nordmannen maktet ikke å tukte etappens to største favoritter.

– Synd vi ikke klarte mer
Michael Matthews var sterkest og vant etappen foran Greg Van Avermaet, som vant den tilsvarende etappen i 2015.

– Jeg satt bra inn i bakken og prøvde ikke å åpne for hardt. Det ble en liten luke bak, jeg måtte gå rundt, og luken opp ble for lang. Synd jeg ikke klarte å følge med der. Jeg følte jeg kunne vært i nærheten av en seier, sier Boasson Hagen til TV 2, som hadde plan om å følge hjulet til Matthews.

– Scott (Thwaites) gjorde en fantastisk jobb med å holde meg fremme. Det var bra av laget. Synd vi ikke klarte mer.

Se avslutningen på etappen i videovinduet øverst på siden!

30-åringen står nå bokført med én andreplass og to tredjeplasser så langt i Tour de France.

– Det er førsteplassen som gjelder. Det var nært nå og for så vidt. Det var synd han foran meg ikke holdt hjulet. Det var bedre enn forrige gang, sier Boasson Hagen som er glad for å ha fått eksplosiviteten tilbake i kroppen.

– Det blir færre etapper å gjøre det på, så man må prøve seg der man får sjansen.

Det er fremdeles flere etapper som kan passe fint for Boasson Hagen, og i TV 2s ekspertkorps er man imponert over prestasjonene så langt i Tour de France.

– Edvald har strålt. Du har sett en annen Edvald i det siste. Han er tilbake i den gode gamle formen. Det er ikke mye han mangler.

Kristoff: – Farten ble for høy
De avsluttende bakken ble som ventet for tøff for Alexander Kristoff, som ble nummer 42.

– Farten ble litt for høy fart for meg. Jeg kjente at jeg ikke klarte å holde det opp da spurten startet. Jeg prøvde å være i posisjon og satt greit med de beste, men farten er for høy i bakken. Jeg får fort syre og siste halvdel tok jeg det rolig, sier Kristoff til TV 2.

– Edvald er i bra slag, og det er en avslutning som passer han fint. Han er nok litt skuffet over at han ikke tar første, men Matthews er en veldig god rytter på sånne avslutninger. Han har kjørt bra i Liege-Bastogne-Liege og er også rask i spurtene, så det er vanskelig å slå ham i en sånn avslutning, sier Kristoff.

Den australske Sunweb-rytteren omtaler det som en perfekt dag, og han hyllet lagkompisene etter triumfen. Sunweb-laget kan dermed juble for to seirer på to dager etter at Warren Barguil vant fredag på den franske nasjonaldagen.

– Forrige gang vi avsluttet her for to år siden hadde jeg fire brukne ribben og mistet mye hud. Jeg hadde sett for meg den etappen før jeg krasjet da. Å komme tilbake og vinne er virkelig en drøm som går i oppfyllelse, sier Matthews.

Tabbe av Aru
Blant sammenlagtfavorittene ble Fabio Aru sittende for langt bak på vei inn i bakken og klarte ikke å komme i mål sammen med de første. Dermed tok Chris Froome tilbake den gule trøyen og leder nå med 19 sekunder på den italienske Astana-rytteren.

– Han burde sittet klistret rundt Froome og passet på, sier TV 2s sykkelekspert Dag Otto Lauritzen.