PÅ VEI TIL ENGLAND: Mathias Normann.
PÅ VEI TIL ENGLAND: Mathias Normann. Foto: Torbergsen, Mats

Normann på vei til Premier League

Bodø/Glimt og Brighton skal være enige om overgangssum.

Bodø/Glimt bekrefter på sin hjemmeside at de har kommet til enighet med en utenlandsk klubb om en overgang for Mathias Normann. Det eneste som gjenstår er de personlige betingelsene og den medisinske undersøkelsen.

Ifølge Avisa Nordland skal det dreie seg om den nyopprykkede Premier League-klubben Brighton. Normann reiser snart til England for fullføre overgangen.

TV 2 har fått bekreftet at Mathias Normann er nær en overgang.

Midtbanespilleren var koblet til Vålerenga i forrige overgangsvindu, men Bodø/Glimt nektet å selge. Nå kan det i stedet bli en overgang til Premier League.

– Normann er den mest spennende spilleren i Obos-ligaen, men han har slitt med skader og ikke vært så dominerende som jeg trodde han skulle være i år. Han har noen ferdigheter som er sjeldne i Norge, og derfor har han vært jaktet av noen av de beste klubbene i Norge. Jeg håpet at Rosenborg skulle signere ham, for han ville vært en strålende spiller på midtbane der, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Brighton har også norske Henrik Bjørdal i spillerstallen. Han var utlånt til IFK Göteborg i våres. I avslutningen av forrige sesong var også Vegard Forren innom Brighton på en korttidskontrakt, uten å få spilletid.

– Brighton har garantert fulgt med en stund. Verken Bjørdal eller Vegard blir sett på som noen gode signeringer av Brighton, men Normann er en billig spiller for Brighton. Det er ikke en stor risiko for Brighton, men han er en spiller for fremtiden, sier Mathisen.

Mathias Normann er for tiden ute av spill etter å ha gjennomgått en lyskeoperasjon 22. juni.

– Jeg frykter at han ikke går rett inn på laget når han går til Brighton og Premier League, for så god er han ikke, men han kan bli det. Han trenger tid for å ta nivået. Jeg er mer fan av spillere som går til klubber med gode sjanser for å få spilletid. Brighton kommer til å ha et sterkt lag og en god stall, så han blir nok ikke å finne i en startoppstilling, sier Jesper Mathisen.

Verken styreleder Hege Leirfall Ingebrigsten eller daglig leder Frode Thomassen vil kommentere disse opplysningene overfor Avisa Nordland.

Brighton rykket opp etter å ha blitt nummer to i Championship forrige sesong.