DUCKIFISERT: Kronprinsesse Victoria er avbildet i andeversjon på forsiden av Kalle Anka, som er Sveriges versjon av Donald Duck.
DUCKIFISERT: Kronprinsesse Victoria er avbildet i andeversjon på forsiden av Kalle Anka, som er Sveriges versjon av Donald Duck. Foto: Egmont / NTB Scanpix

Sjekk hvem som dukket opp på forsiden av Donald

I går fylte kronprinsesse Victoria 40 år, og jubileet ble feiret også i Andeby.

Svenske kronprinsesse Victoria fylte 40 år fredag. Det ble feiret med gudstjeneste i Slottskirken og tur med hest og vogn i Stockholms gater.

Men det var ikke bare i Stockholms gater at kronprinsessen ble feiret. Hun ble nemlig også hyllet med en «duckifisert» versjon av seg selv, på forsiden av den svenske utgaven av Donald Duck, «Kalle Anka».

TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland kaller forsiden et artig og utradisjonelt påfunn.

– Det kom faktisk som en stor overraskelse for både mediene og det svenske folk at kronprinsesse Victoria denne uken pryder forsiden på bladet, sier Totland, som skriver om kronprinsessens bursdag på Kongebloggen sin.

Norsk tegner

Det var imidlertid ingen overraskelse for Det svenske slottet og for jubilanten selv. Victoria hadde nemlig på forhånd takket ja til den spesielle «gaven» – fordi hun syntes den var artig.

– Og det kan jo hende at hun gjorde det litt for datteren Estelle, som visstnok skal være svært begeistret for nettopp Donald, sier Totland, og fortsetter:

– Det hører for øvrig med til historien at Victoria selv har bidratt underveis i prosessen – slik at både diadem, halskjede og ordensbånd er helt korrekt framstilt. Og mannen som har tegnet jubilanten er faktisk norsk – og bosatt i Bergen.

Mannen som har illustrert de svenske kronprinsessen er nemlig den kjente Donald-tegneren Arild Midthun, som har tegnet Donald Duck siden 2004.

– Får vi kanskje nå se vårt eget kronprinspar i Donald her hjemme? Eller kanskje prinsesse Ingrid Alexandra?, undrer Totland.

Inne i bladet vil det være en Kalle Anka-tidslinje med kronprinsesse Victorias liv, samt en mulighet for å lese om andre prinsesser som har vært med i bladet.