BLIR I TYSKLAND: Håvard Nielsen.
BLIR I TYSKLAND: Håvard Nielsen. Foto: f95.de

Håvard Nielsen klar for ny klubb

Håvard Nielsen (24) signerte treårsavtale for Fortuna Düsseldorf.

Det bekreftet 2. Bundesliga-klubben Fortuna Düsseldorf lørdag formiddag. Den tyske klubben slapp først en Twitter-melding med bursdagsgratulasjon til Nielsen, som fyller 24 år lørdag.

Den norske angriperen kommer fra Freiburg, hvor han har spilt siden i fjor.

Håvard Nielsen har skrevet under på en avtale med Fortuna Düsseldorf som strekker seg frem til sommeren 2020. Overgangssummen er ikke offentliggjort.

– Jeg er veldig glad for å være på plass i Fortuna. Jeg har bare hørt fine ting om klubben og deres gode supportere. Nå ønsker jeg å bli kjent med lagkameratene så fort som mulig og lære hvordan laget spiller. Man trenger alltid litt tid som ny spiller, men jeg er sikker på at tilvenningen ikke vil bli vanskelig. Jeg ser frem til den tiden som kommer, sier Nielsen til sin nye klubbs nettsider.

Den tidligere Vålerenga-spilleren gikk til Freiburg fra Red Bull Salzburg i fjor. I løpet av tiden i den østerrikske klubben var han på utlån i Eintracht Braunschweig i 2014/15. Nordmannen har to mål på 14 landskamper.

– Tålmodigheten vår har betalt seg. Til tross for å være bare 24 år, har han allerede stor erfaring med 150 kamper. Han har vist kvalitetene sine i fire ulike ligaer, sier Fortuna-trener Friedhelm Funkel.

Fortuna Düsseldorf endte på 11. plass i 2. Bundesliga forrige sesong. Jørn Andersen, Per Egil Ahlsen og Mathis Bolly har tidligere spilt for klubben.