HØYBLOKK: Brannen brøt i 26. etasje på den høye boligblokka i Honolulu.
HØYBLOKK: Brannen brøt i 26. etasje på den høye boligblokka i Honolulu. Foto: Hugh Gentry/REUTERS

Minst tre omkomne i brann i boligblokk på Hawaii

Minst tre personer er bekreftet omkomne i en brann i en 31 etasjer høy leilighetsblokk i Honolulu på Hawaii.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flammene startet i 26. etasje og spredte seg til minst 28. etasje, sa talsmann for brannvesenet i Honolulu, David Jenkins.

Tre er så langt bekreftet omkommet. Jenkins sier at det tallet kan endre seg.

Ordføreren i Honolulu, Kirk Caldwell, opplyste fredag kveld at brannen i boligkomplekset Marco Polo, like ved den berømte stranda Waikiki, omsider var brakt under kontroll.

Helsearbeidere behandlet flere skadde på stedet. Minst fire personer er sendt til sykehus. Minst tolv har hatt behov for hjelp på stedet, bekrefter Jenkins.

De tre døde ble funnet i 26. etasje, bekrefter brannsjef Manuel Neves til nyhetsbyrået AP.

Ikke sprinkleranlegg

Omkring 100 brannfolk er på stedet og kjemper mot flammene. Den 31 etasjer høye boligblokka har til sammen 568 leiligheter og fire butikker.

Bilder fra brannen i bygningen nær stranden Waikiki viser store flammer som kommer ut av vinduene, i tillegg til tjukk, svart røyk.

Ordfører i Honolulu, Kirk Caldwell, bekrefter på en pressekonferanse at bygningen ikke har sprinkleranlegg, melder nyhetsbyrået AP.

Brannsjef Manuel Neves sier at hvis det hadde vært et sprinkleranlegg, ville brannen uten tvil ikke spredt seg fra leiligheten der den startet.

Varslet med megafoner

Troy Yasuda bor over veien fra boligblokka og bisto flere av de evakuerte. Han forklarer at flere sier de nesten hadde blitt kvalt av røyken. Han forklarte at politiet sto på utsiden og brukte megafoner for å varsle at beboerne måtte komme seg ut.

Brannvesenet fikk melding om brannen klokka 14.15 lokal tid. Omkring tre timer senere ble tre personer bekreftet omkommet.

(NTB)