BRANNSKADET: Erica Osbourne mist deler av håret og øyenbrynene på grunn av brannskadene hun fikk da hun gjestet fornøyelsesparken Disneyland Paris i februar.
BRANNSKADET: Erica Osbourne mist deler av håret og øyenbrynene på grunn av brannskadene hun fikk da hun gjestet fornøyelsesparken Disneyland Paris i februar. Foto: Pa Photos/NTB scanpix og Bertrand Guay/AFP Photo/NTB scanpix

Ansiktet og klærne til Erica (37) tok fyr på restaurant i fornøyelsespark

Den britiske kvinnen saksøker Disneyland Paris for personskade etter at flammene fra en dessert ga henne brannskader.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Britiske Erica Osbourne (37) fra Bristol ble brannskadet da hun gjestet en restaurant i Disneyland Paris i februar.

Til BBC forteller hun at ulykken skjedde da en kokk brukte en gassbrenner for å lage desserten crème brûlée.

– Da kokken tente på sukkeret, kom det en massiv ildkule mot meg over bordet. Jeg var så redd at jeg stivnet helt, men jeg husker en intens varme i ansiktet, sier hun til BBC.

Hun hevder at hun fikk andregrads forbrenning da ansiktet og genseren hennes tok fyr.

Flammene skal så vidt ha unngått hennes ti år gamle datter.

Mistet hår og øyenbryn

Osbourne forteller til BBC at en annen kokk og en gjest ved restauranten kastet seg over henne og rullet henne rundt på bakken, slik at de fikk slukket flammene.

Hun ble behandlet av ambulansepersonell etter hendelsen, og deretter tilbrakte hun flere timer på sykehuset. Osbourne mistet deler av håret og øyenbrynene på grunn av brannskadene.

Ulykken skjedde på restauranten til hotellet Newport Bay, som ligger i fornøyelsesparken i Paris.

Søksmål

Nå saksøker hun Disneyland Paris for personskade, melder BBC. Ifølge hennes advokat kunne hendelsen «resultert i mye større konsekvenser».

Til Daily Mail sier hun at hun ønsker en skriftlig beklagelse fra Disneyland, samt at de forsikrer seg om at noe lignende ikke kan skje igjen.

Disneyland Paris uttaler til BBC at gjestenes sikkerhet er deres hovedprioritet.

– Hendelser av denne typen er svært sjeldne, sier en talsmann for fornøyelsesparken til BBC, og legger til at de ikke kan kommentere saken ytterligere, siden det er en pågående juridisk sak.