Roger Federer kunne juble for nok en Wimbledon-finale. Foto: AP Photo/Tim Ireland)
Roger Federer kunne juble for nok en Wimbledon-finale. Foto: AP Photo/Tim Ireland)

Federer klar for sin 11. Wimbledon-finale

Tennislegenden slo Berdych i tre strake sett i semifinalen.

Tennislegenden Roger Federer har sin åttende Wimbledon-tittel i siktet. 35-åringen sikret finaleplassen ved å slå ut Tomas Berdych i tre strake sett fredag.

Finaleplassen ble sikret med settsifrene 7-6 (7-4), 7-6 (7-4), 6-4 på det berømte gressteppet i London.

Federer har for lengst skrevet seg inn i historiebøkene, men søndag kan han oppnå nok en imponerende milepæl. Innfrir han favorittstempelet og vinner finalen mot Marin Cilic, vil sveitseren trone alene på topp som tidenes mestvinnende i Wimbledon med åtte triumfer i Open-æraen.

I dag deler han førsteplassen sammen med amerikanske Pete Sampras.

Finalen blir for øvrig Federers 29. i Grand Slam-sammenheng. Han har fortsatt ikke tapt et sett i årets Wimbledon.

Berdych tvang Federer ut i to tiebreak, men tsjekkeren klarte aldri å vippe tennisveteranen av pinnen.

Tenniskommentator Christer Francke sa til NTB tidligere i uken at han holdt Federer som favoritt til å ta sin første triumf i Wimbledon siden han slo Andy Murray i finalen i 2012.

Francke er imponert over hvordan Federer fortsatt holder koken i en alder av 35 år.

– Federer er den som er klart best teknisk, og han har en lettere spillestil. Han kan kanskje dra det helt til 40, hvis han får lov av kona, sa han humrende til NTB tirsdag.

Cilics første

Tidligere fredag jublet Marin Cilic hemningsløst da han tok seg til sin første Wimbledon-finale på Sam Querreys bekostning etter en jevn semifinale.

Kroaten måtte slite for avansementet, men gikk til slutt seirende ut med settsifrene 6-7 (6-8), 6-4, 7-6 (6-3), 7-5. Med det ble Cilic den første kroatiske Wimbledon-finalisten siden Goran Ivanisevic gikk hele veien i 2001.

– Dette er ikke til å tro. Jeg har spilt veldig god tennis gjennom hele turneringen. Sam holdt et høyt nivå på spillet sitt, særlig i første sett, sa Cilic til BBC.

Tett

Både Cilic og Querrey var gode i egne servepartier. Dermed måtte det tiebreak til etter første sett, og der var amerikanske Querrey sterkest.

Først på 3-3 i annet sett kom det første servebruddet. Det var Cilic som brøt og banet med det vei for settseier med 6-4.

Også tredje sett endte i tiebreak. Denne gangen vippet det i Cilics favør. Kroaten kunne juble for finaleplassen da han brøt på stillingen 6-5 i fjerde sett.

Cilic har én Grand Slam-tittel å vise til så langt i karrieren. Den kom da han vant US Open i 2014.

(©NTB)