MYTTERI? Alexandre Vinokourov reagerer på at Team Sky ikke ville la Mikel Landa ta den gule trøyen.
MYTTERI? Alexandre Vinokourov reagerer på at Team Sky ikke ville la Mikel Landa ta den gule trøyen. Foto: Christophe Ena

Aru-sjefen: – Det ulmer i Team Sky

Astana-sjefen Alexandre Vinokourov mener det er trøbbel i paradis.

Chris Froomes hjelperytter Mikel Landa kjørte seg opp til en 5. plass i sammendraget på den 12. etappen til Foix. Det så en stund ut som Landa ville kjøre seg rett inn i den gule ledertrøyen, men Chris Froome sørget for at avstanden ikke ble for stor.

Astana-sjef Alexandre Vinokourov mener Landa hadde en helt klar hensikt bak dagens stunt, nemlig å stikke avgårde med den gule trøyen.

– Ja, jeg tror det. Han gikk på egenhånd i dag. Jeg tror det ulmer i Sky-laget, men det er ikke vårt problem.

– Så du mener det er trøbbel i laget?

– Ja, Kwiatkowski kunne hjulpet Landa. De kunne tatt tre minutter på resten. I stedet ventet han på Froome. Det er helt tydelig at de vil at Froome skal vinne Touren, ikke Landa, sier Vinokourov.

Jakob Fuglsang stusset også over måten Chris Froome kjørte på med Landa i brudd.

– Hvis de virkelig ville hatt trøyen tilbake kunne de klart det med Landa i dag. Jeg vet ikke helt hva som foregår i Team Sky-laget. De har nok noe å snakke om, sier Fuglsang.

Fabio Aru kom i mål sammen med Froome, Romain Bardet og Rigoberto Uran, og beholdt sammenlagtledelsen i treukersrittet. Aru hadde ingen lagkamerater til å hjelpe seg, og det får han neppe på de neste fjelletappene heller. Dario Cataldo måtte bryte Touren på den 11. etappen. I dag måtte danske Jakob Fuglsang kaste inn håndkledet, noe Vinokourov mener svekker laget vesentlig.

– Etappen i dag var for kort. Det gikk fort fra start, og vi mistet folkene våre veldig fort. Fabio ble isolert. Vi fortalte ham at han måtte passe på Froome og Bardet. Det var et stort tap å miste Jakob. Hvis han ikke hadde krasjet for to dager siden hadde det vært et annet ritt. Men slik er sykkelsporten, og det må vi akseptere. Vi tar dag for dag. Vi beholdt trøyen i dag. I morgen er det en ny dag, avslutter Astana-sjefen.