Vittel, Frankrike 20170704.
Edvald Boasson Hagen (Team Dimension Data) triller i mål under den 207,5 km lange fjerde etappen i sykkelrittet Tour de France tirsdag. Etappen gikk fra Mondorf-les-Bains i Luxembourg til Vittel i Frankrike.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Vittel, Frankrike 20170704. Edvald Boasson Hagen (Team Dimension Data) triller i mål under den 207,5 km lange fjerde etappen i sykkelrittet Tour de France tirsdag. Etappen gikk fra Mondorf-les-Bains i Luxembourg til Vittel i Frankrike. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Stor mulighet for Edvald

Les Mads Kaggestads Tourmanager-tips før 14. etappe.

Fyrverkeriet av en kort fjelletappe følges opp av en det som av mange muligens håper blir en lett dag, men de som forventer en rolig reise kan fort bli skuffet.

Lørdagens etappe kan bli intens fordi kampen om å gå i brudd kan bli seig. Etappe 14 til Rodez er på papiret en etappe for utbrudd. Etappen er småkupert og avslutningen for hard for ryttere som Marcel Kittel. Samtidig finnes det sterke ryttere som ser muligheten med den bratte avslutningen. I 2015 ble målgangen brukt med Greg Van Avermaet som knepent vant foran Peter Sagen og Jan Bakelants.

Feltet var samlet inn i bunn av stigningen, med kun John Degenkolb som klarte å plassere seg blant de ti beste av spurterne. Greg Van Avermaet er favoritten til å vinne etappen. Men han er avhengig av å bringes i posisjon, enten det er fra et samlet felt eller i et brudd som holder helt inn.

Her er mine favoritter til lørdagens etappe:

Sportsdirektør:
Quick-Step-Floors har hatt en fantastisk Tour de France og de har mer på lager. Kittel er favoritt på etappe 16, 19 og 21. Daniel Martin har slitt etter et voldsomt velt, men henger bra med på tunge etapper.

Kapteiner:
Warren Barguil og Daniel Martin. Det er store sjanser for at bruddet går inn, men de to ryttere kan hevde seg om feltet samles inn mot siste bakke til mål. Barguil ble nummer 16 i Rodez i 2015, men er sterkere nå. Et samlet felt til Rodez er en gavepakke til Daniel Martin som har gode muligheter til å gå helt til topps i en slik avslutning.

Hjelperyttere:
Det blir kamp om å gå i brudd på dagens etappe. Alle hjelperyttere med brukbare klatreegenskaper, og som er et stykke bak i sammendraget kan prøve lykken.

For Edvald Boasson Hagen er dagens etappe en stor mulighet og nordmannen vil prøve å komme seg i brudd. Om det blir samlet kan Edvald blir topp- ti. Fra Ag2r vet Jan Bakelants at han er god i denne avslutningen, noe han viste med tredjeplassen i 2015. BMC har Nicolas Roche, Danilo Wyss, Amael Moinard og Alessandro DeMarchi som alle er potensielle vinnerkandidater. Andre tips for den lettkuperte etappen er Simon Geschke, Fabio Felline, Tony Gallopin, Jay McCarthy, Diego Ulissi, Gianluca Brambilla, Phillipe Gilbert og Alberto Bettiol.

Temporytter:
Blant temporytterne er Thomas De Gendt, Michael Kwiatkowski og Sylvain Chavanel mulige kandidater fordi de er sterke og gode i en tung avslutning. Alle kan havne i bruddet og gå helt til topps enten gjennom nye angrep med påfølgende solobrudd, eller i en spurtduell i den tunge avslutningsbakken.

Ungdomsryttere:
Om det avgjøres fra et brudd er det gode sjanser for at Lilian Calmejane og Tiesj Benoot blir med. Om feltet kommer samlet inn til Rodez kan Simon Yates og Pierre Latour komme høyt på resultatlisten.

Klatrerne:
Fabio Aru og Rigoberto Uran må være med i teten om feltet samles. Da blir det en kamp om bonussekunder. Det er ingen overraskelse om Roman Kreuziger, Tim Wellens, Serge Pauwels og Robert Kieserlovski blir med i et stort brudd og derfra kjemper om etappeseieren.

Spurterne:
Greg Van Avermaet er dagens største favoritt. Michael Matthews vil også se på dagens etappe som en stor mulighet til endelig å gå helt til topps, og i tillegg hente inn viktige poeng på den grønne trøya. John Degenkolb var topp- ti i samme avslutning i 2015. Sonny Colbrelli er på sitt beste i tunge avslutninger, spørsmålet er om den bratte bakken opp til mål er litt for krevende for italieneren i Bahrain- Merida?

Lykke til!

Mads!