HAR VINNERMULIGHETER: Ingen har vært nærmere etappeseier i årets Tour enn Edvald Boasson Hagen. Johan Kaggestad mener seieren kan komme i morgen. 
HAR VINNERMULIGHETER: Ingen har vært nærmere etappeseier i årets Tour enn Edvald Boasson Hagen. Johan Kaggestad mener seieren kan komme i morgen.  Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

– Etappen er midt i blinken for Boasson Hagen

Johan Kaggestad synes Edvald Boasson Hagen stråler for øyeblikket.

Etter to blytunge fjelletapper venter en enklere etappe for de norske rytterne lørdag. Edvald Boasson Hagen har vist at Tour-formen er meget god. Han var noen få millimeter fra å spurtslå Marcel Kittel på den 7. etappen. I Pau strakk Boasson Hagen hendene i været litt for tidlig og ble passert av Marcel Kittel og Dylan Groenewegen like før målstreken.

Lørdagens etappe til Rodez er kanskje nordmannens beste mulighet til å ta en etappeseier. TV 2-ekspert Johan Kaggestad er svært optimistisk på Boasson Hagens vegne.

– Etappen er midt i blinken for Boasson Hagen, sier han.

– Etappen passer spisskompetansen hans, men det kommer til å bli en kamp. Det er mange ryttere som ikke er så gode til å klatre som ennå ikke har vunnet en etappe. De vet at dette er en god mulighet. Det kommer til å bli en ellevill kamp for å komme i brudd, og jeg tror bruddet går inn. Boasson Hagen virker veldig sterk i de kuperte delene av løypen. Jeg håper han kommer med i brudd som i Gap. Det kommer til å bli drama fra første tråkk, og så får vi bare håpe at Boasson Hagen er med, sier Kaggestad.

Dimension Data-rytteren innrømmer at han har blinket seg ut etappen til Rodez.

– Det er en etappe som kan være bra. Jeg må se om det blir brudd eller kontrollert. Det kommer an på Sunweb og Michael Matthews. Han vil nok gå for etappeseier. Jeg er klar uansett og skal passe på ham, sier Boasson Hagen.

– Eksploderte
Rodez var Tour de France-målby for to år siden. Da vant Greg van Avermaet foran Peter Sagan og Jan Bakelants. Boasson Hagen måtte ta til takke med en 30. plass.

Alexander Kristoff var blant de første inn i den avsluttende kneiken i 2015, men det ble et sjokk for ham.

– Det er hardt inn mot mål, men jeg tror ikke jeg har sjans hvis det blir en samlet spurt. Jeg eksploderte som det sang sist. Men det er bare å prøve, så kan det gå, sier Kristoff.

– Boasson Hagen stråler
Katusha-rytteren har hatt en trøblete start på Touren, men føler at formpilen peker riktig vei.

– Jeg følte meg bra i dag og var aldri i trøbbel. Det lover godt. På etappen i morgen må ha et øye med Greg van Avermaet. Han vant i 2015 og har nok planer om å gjøre det igjen. Hvis han går i brudd er det fordel å gå i brudd. Hvis han sitter i feltet tror jeg BMC vil kontrollere det. Ellers tror jeg Matthews og John Degenkolb har blinket ut den etappen. Degenkolb ble nummer fire sist. Han har sikkert en plan, i likhet med Edvald, sier Kristoff.

Kaggestad tror etappen er litt i tøffeste laget for Kristoff.

– Men jeg synes Boasson Hagen stråler littegrann for øyeblikket. Det er noe solid over ham som jeg ikke har sett på lenge, avslutter eksperten.