Se Caroline Graham Hansen (15) herje med danskene

Norges stjerne har gode minner fra knusende triumfer mot dansk motstand. Se høydepunktene fra hennes Norway Cup-finale fra 2010 her.

Se oversikt over alle kampene her!

Norge møter Danmark i fotball-EM mandag kveld, og utgangspunktet i Deventer er enkelt: Tremålsseier eller mer er det eneste som er godt nok dersom drømmen om avansement skal leve.

I tillegg må en ha hjelp fra Nederland, som må slå Norges overkvinner fra Belgia i oppgjøret som spilles samtidig i Tilburg.

Se Norge-Danmark på TV 2 og TV 2 Sumo mandag fra 20.00 (Kampstart 20.45)!

Uansett er det kun storseier mot danskene som er godt nok, og i det norske laget har vi i hvert fall én spiller som har meget gode minner fra en stortriumf mot dansk motstand.

En av de første gangene Caroline Graham Hansen viste seg frem for det norske TV-publikummet var det nemlig dansker som fikk unngjelde, da det da 15 år gamle supertalentet herjet i Norway Cup-finalen som Lyn-spiller mot danske Ballerup Skovlunde direkte på TV 2 i 2010.

– 2010? Er det så lenge siden? Sju år siden? Det var stort. Jeg tror ikke de var så fornøyde. Jeg husker at vi var storfavoritter, og så var vi veldig usikre på om danskene var så gode som de sa. Det var de åpenbart ikke. Så da ble det knusende seier, og det var en veldig, veldig morsom finale, sier Graham Hansen i dag om kampen som endte med 7-2-seier til henne og lagvenninnene på Ekeberg.

– Vi kan ikke gå ut av et mesterskap uten å ha scoret et mål
Graham Hansen, som har vært blant Norges beste spillere i mesterskapet i Nederland denne gang, scoret selv tre av målene i 2010. Hun var også direkte involvert i tre av de andre sju scoringene.

– Det blir nok litt vanskeligere å gjennomføre det samme denne gangen, men jeg skal i hvert fall gjøre alt som står i min makt for at vi scorer mål. Vi kan ikke gå ut av et mesterskap uten å ha scoret et mål. Og blir det ett mål, så blir det fort flere. Da åpner kampen seg opp, og man kan få muligheter til å sette fart mot dansker som avgir rom. Vi får se hvordan det blir, sier Graham Hansen.

15-åringen ble omtalt i store ord av TV 2s kommentatorteam Morten Langli og Ivar Hoff, som lot seg begeistre over den blendende teknikken, drivet, farten og evnen til å fullstendig dominere et oppgjør i en aldersklasse som faktisk var ett år over hennes egen.

– Det er tekniske delikatesser. Hun er så god at det er nesten så man håper at hun skal drible hver eneste gang, kommenterte Morten Langli og Ivar Hoff den gangen.

Hoff i dag: – Jeg reiste hjemover og var varm innvendig
Ivar Hoff, som fremdeles er TV 2s fotballekspert, husker godt oppgjøret på Ekeberg i 2010.

– Jeg har aldri sett maken til talent på jentesiden noen gang. Når du opplever noe slikt live, og ser på det, så snakker du om det. Jeg har hatt det i bakhodet og fulgt henne hele tiden, sier Hoff.

TV 2-eksperten, som har en lang fartstid i fotballen både som spiller, trener og fotballekspert, blir i svært godt humør når han blir gjenforent med Graham Hansen-magien fra den gangen.

– Hun var yngst på banen, og var til de grader dominerende. Jeg har ikke sett maken. Det er utrolig at det går an å få så mye fin fotball inn i en så liten kropp.

– Har du noen gang sett en spiller dominere mer?

– Det tror jeg ikke. Det var noe unikt. Jeg husker at da jeg reiste hjemover så var jeg varm innvendig. Det var på nivå med Hege Riise og det minnet meg om en ung Tom Lund, sier Hoff.

Se Norge-Danmark på TV 2 og TV 2 Sumo mandag fra 20.00 (Kampstart 20.45)!