Hjemmehåpet Norge må passe seg for: – En spiss i verdensklasse

Heldigvis vet Norges stopperkjempe hvordan hun skal stoppe Nederlands fremste angrepsvåpen.

Se TV 2s ekspert Lene Mykjåland snakke om forventninger før åpningskampen i videovinduet øverst!

EM starter i dag. Se oversikt over alle kampene her!

EM-starten er nærmere enn noensinne, og de norske jentene skal opp mot Nederland i selveste åpningskampen klokken 18.00.

Mye har vært sagt, skrevet og synset om det norske laget, med stjernespillere og store talenter offensivt som allerede har rukket å sjarmere det norske folk.

Les også: Dette visste du ikke om de norske EM-profilene

Men også hos vertsnasjonen finnes det kvalitetsspillere en skal passe seg for, og den største stjernen av de alle er angriperen Vivianne Miedema.

Til tross for at hun kun er 21 år er hun vertsnasjonens store stjerne, og hun har allerede tre sesonger i den tyske storklubben Bayern München bak seg.

– Hun er en spiss i verdensklasse, og vi må bare vinne kampen i kampen der, sier Nora Holstad Berge til TV 2.

TV 2s fotballekspert advarer også mot nederlendernes targetspiss.

KLART FOR NY DUELL: Vivianne Miedema og Nora Holstad Berge i duell under VM-kvalikkamp i 2013. Den gang scoret førstnevnte, men Norge vant 2-1. Søndag møtes de på ny. 
KLART FOR NY DUELL: Vivianne Miedema og Nora Holstad Berge i duell under VM-kvalikkamp i 2013. Den gang scoret førstnevnte, men Norge vant 2-1. Søndag møtes de på ny. 

– Hun er en stjernespiller. En klassespiller. Hun er stor og sterk og hun har fart og avslutningsegenskaper, og må virkelig pakkes godt inn. Hun er litt samme type spiller som Ada Hegerberg, sier Lene Mykjåland.

Se Mykjåland snakke om forventninger før åpningskampen i videovinduet øverst!

Norges stopperkjempe Holstad, som har spilt sammen med Miedema i nettopp Bayern siden 2014, gleder seg til duellen med det som nå er hennes tidligere lagvenninne. Etter sesongslutt i Tyskland er det nemlig klart at både Miedema, som skal til Arsenal, og Holstad, som ikke har funnet seg ny klubb, forlater den tyske giganten.

– Hun har en tendens til å gå sur
Men selv om Miedema har briljert i landslagsdrakten og scoret 39 mål på 50 landskamper, finnes det håp for Norge i kveld.

– Hun har en tendens til å gå sur dersom ting ikke går veien, og om de norske stopperne vinner «kampen i kampen» og klarer å nøytralisere henne, kan Miedema fort bli helt usynlig. Selv om hun er ganske stor og sterk, så er hun ikke så glad i tette og tøffe dueller, sier Mykjåland.

Den tankegangen deles av Holstad, som er vant til å gå i dueller med henne fra treningsfeltet. Nå skal hun gjøre det samme i kampsituasjon.

– Hun er ikke så glad i tøffe dueller, så jeg får vel trykke til litt ekstra mot henne, sier Norges midtstopper.

Miedema er ledestjernen - men langt ifra den eneste i angrepsrekken
Miedema er ikke den eneste Norge bør ha et ekstra godt øye til søndag. Stjernespissen er nemlig del av en av mesterskapets mest fryktede angrepstrioer. Lieke Martens og Shanice van de Sanden er også navn å merke seg. Når man ser sistnevnte spille, spesielt i kontringsfasen, kan det nærmest virke som om TVen er satt på spoling.

– Martens er en veldig kreativ og teknisk kantspiller, mens van de Sanden har en enorm fart som sin største «force». De er veldig dynamiske og bevegelige og sterke på kontringer. Her skal både Ingrid Moe Wold og Elise Thorsnes få en tøff dag på jobb, sier Mykjåland.