Fuglsang måtte bryte Tour de France

Smertene ble uutholdelige for den danske Astana-rytteren.

Han kom til Tour de France med mål om en topp-plassering, men Jakob Fuglsang forlater rittet i fortvilelse.

– Ikke mer å kjøre med
På fredagens etappe ble smertene etter velten på den ellevte etappen uutholdelige, og Astana-dansken måtte stå av og bryte rittet.

Fuglsang har kjempet seg gjennom de siste dagene med store smerter etter at det ble påvist små brudd i både håndleddet og albuen etter en velt i langesonen på den ellevte etappen.

– Jeg har det forsåvidt ok. Jeg er selvfølgelig litt sliten og har smerter, men det var ikke mer å kjøre med i dag. Da jeg ikke kunne holde på styret, begynte ryggen å bli gåen fordi man kompenserer. I utforkjøringen klarte jeg ikke en gang å følge grupettoen. Så ble det for langt til mål, sier Fuglsang til TV 2 i målbyen Foix der han ankom i en av lagets følgebiler.

Nå ser Fuglsang frem til å komme hjem til kone og datteren Jamie Lou som kom til verden bare en uke før Tour de France startet.

– Det blir selvfølgelig deilig å komme hjem til. Jeg gleder meg til å se den lille, smiler Fuglsang.

Aru: – Forferdelige nyheter
Seieren i Critérium du Dauphiné i juni var et prov på at Fuglsang var i kjempeform, og han dro sammen med Fabio Aru til Tour de France som Astana-lagets kaptein. Men Touren ble alt annet en Fuglsang hadde håpet på.

På den første fjelletappen til Planche des Belles Filles måtte Fuglsang slippe favorittgruppen, mens Fabio Aru stakk av i front og vant etappen. Da 32-åringen gikk i bakken på etappen til Pau, ble det tydelig at håpet om en topp-plassering var uoppnåelig.

Tidligere har Dario Cataldo på Astana-laget brutt Touren. Fuglsang forlater rittet mens lagkamerat Aru sitter i den gule trøyen.

– Det er triste nyheter. Forferdelige nyheter både for meg og laget. Det var umulig for ham å fortsette etter fallet for to dager siden. Jeg håper han blir frisk igjen snart, kanskje allerede til Vueltaen. Men det er et enormt tap, sier Aru.

Også Arthur Vichot, som har vært syk de siste dagene, måtte bryte Tour de France underveis på fredagens etappe.