Froomes angrep prellet av på Aru

Warren Barguil triumferte på den franske nasjonaldagen på heftig Tour de France-etappe i Pyreneene.

Vi ble lovet et fyrverkeri, og det var nettopp det vi fikk servert på fredagens 101 kilometer korte etappe.

Aru stod imot på fransk jubeldag
Sammenlagtfavorittene gjorde etappen til en fest, og angrepene mot Fabio Aru og hans gule trøye var mange. Men italieneren viste styrke og lot seg ikke knekke av Chris Froome på de tre knalltøffe førstekategoristigningene før målgang i Foix.

Både Aru og Froome kom i mål i en større gruppe, men det var etter at Warren Barguil hadde triumfert etter å ha spurtslått bruddkompisene Alberto Contador, Nairo Quintana og Mikel Landa drøyt to minutter tidligere.

 Slik vant Barguil etappen

Aru beholder fremdeles ledelsen i rittet seks sekunder foran Froome.

– Fra tilskuernes ståsted var det en tror jeg det var en fantastisk etappe. Jeg smiler og er glad for å ha kommet meg gjennom nok en etappe. Jeg vil beholde roen og ikke stresse. Jeg ble utsatt for flere angrep. Men jeg står likevel her i gul trøye. Det er det som teller, sier Aru.

Se komplett resultatliste her!

Taktisk spill av Sky
Team Sky spilte kortene sine meget godt da Landa ble sendt ut i brudd sammen med Alberto Contador på etappens første stigning. Landa luktet en stund på den gule trøyen da avstanden nærmet seg tre minutter, men høyt tempo i gruppen bak sørget for at det ikke ble en realitet.

Opp etappens siste stigning til Mur de Péguère forsøkte Froome å rykke fra Aru i håp om å kjøre seg tilbake i den gule trøyen, men Astana-kapteinen klarte å bite seg fast.

– Denne fyren (Kwiatkowski) er et dyr, og Mikel Landa i front var et drømmescenario for oss. Det gjorde det verdt det å ha det kortet å spille på i dag, sier Froome til TV 2.

I utforkjøringen ned mot mål i Foix klarte Simon Yates og Dan Martin å stikke fra gruppen til Aru og Froome. Duoen kom i mål ni sekunder foran resten av sammenlagtfavorittene.

– Hva tenker du om Skys taktikk i dag med å sende Landa av gårde?

– Det var som alle forventet. De er i en god posisjon, enda bedre nå. Alle ser at Astana er et svakere lag. I dag var Fabio isolert. Sky er sterkere, så de må utnytte det, sier Dan Martin til TV 2.

Sky kan slå seg på brystet etter en strålende dag. Med Froome på andreplass i sammendraget bare seks sekunder bak Aru, har også Landa kjørt seg opp til femteplass i overkant av minuttet bak den italienske lederen. Det gir Sky gode kort å spille på når man skal inn i Sentralmassivet og Alpene.

– Alt gikk bra. Nå er det tid til å spille forskjellige kort og gjøre det vanskelig for resten, sier sportsdirektør Servais Knaven til TV 2.

Revansj for Barguil
For Warren Barguil i klatretrøyen ble seieren en enorm oppreisning etter det forsmedelige tapet for Rigoberto Uran på søndagens etappe, samtidig som en seier på Frankrikes nasjonaldag vil gjøre Team Sunweb-rytteren til folkhelt. Sist gang en franskmann vant på nasjonaldagen var David Moncoutié i 2005.

– Skuffelsen fra tidligere er glemt. jeg er veldig glad, sier Barguil i det offisielle intervjuet.

– Skjermen ved mållinjen var til god hjelp. Jeg var redd Contador kom til å angripe, men jeg så han lå bak. Han avventet i svingen. Jeg tok yttersvingen og prøvde å komme på innsiden. Jeg visste at jeg var den raskeste blant de fire, men at det ikke kom til å bli lett. Jeg er veldig fornøyd.

– Du slår ryttere som Contador, Quinana og Landa. Det må ha føltes godt?

– Contador er et av mine store idoler. Jeg hadde aldri trodd jeg kom til å slå ham. Det er en stor personlig seier.