– Han kommer til å ta Premier League med storm

Kvinnelandslagets største stjerne mener Alexandre Lacazettes scoring i første kamp i Arsenal-drakten var viktig.

Se Western Sydney Wanderers – Arsenal på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo lørdag kl. 12.00!

Premier League-lagenes treningskamp-sommer fortsetter lørdag, og for Arsenals del er det Western Sydney Wanderers som venter på australsk jord.

Les også: Her er alle Premier League-lagenes treningskamper som vi sender i sommer

Der kan Alexandre Lacazette få muligheten til å score sitt andre mål på like mange kamper etter gigantovergangen fra Lyon.

26-åringen fant nemlig veien til nettmaskene allerede i sin første kamp i Arsenal-drakt, da Sydney FC ble slått tidligere i uken.

I Nederland i disse dager forbereder en annen spisstjerne fra Lyon seg på helt andre ting, men selv om det er EM for alle pengene for Ada Stolsmo Hegerberg for tiden, har Norges spisstjerne rukket å få med seg eks-lagkameratens sterke start i Arsenal-trøyen.

— Det er fantastisk kult. Han leverer fra første minutt. Nå var jo det en treningskamp for å komme i gang, men mål er mål. Det er veldig viktig å score i første kamp. Bare vent. Han kommer til å ta Premier League med storm, sier Hegerberg.

Se debutscoringen til Lacazette her:

Arsenal-supporter Hegerberg: – Jeg har troen på ham
Den norske superstjernen har på sine tre sesonger i Lyon-drakten scoret til sammen 79 seriemål for kvinnelaget. I den samme perioden har Lacazette nettet 76 ganger for herrelaget til klubben i Ligue 1. Arsenal-supporter Hegerberg spår bøttevis av mål også i debuten i en ny liga.

– Han har ligget på nesten 30 i hver sesong i Lyon nå, så jeg blir ikke overrasket om han nærmer seg 20-tallet. Men det er et høyt antall mål i en debutsesong. Vi får se. Jeg har troen på ham, sier Hegerberg.

Neste mulighet er uansett altså treningskampen mot Western Sydney Wanderers lørdag. Der får kanskje Lacazette også sine første minutter fra start. Mot Sydney FC onsdag spilte han kun halve andre omgang.

Les også: Her er alle Premier League-lagenes treningskamper som vi sender i sommer

Hegerberg gleder seg til EM-start
For Hegerbergs del handler det i disse dager om landslagsfotball, og 22-åringen hadde sammen med lagvenninnene sine første treningsminutter på nederlandsk jord fredag.

– Det har vært godt å komme på plass og funnet oss til rette. Vi hadde en god økt, og nå er det bare en times trening i morgen og så er vi i gang. Vi gleder oss til å komme i gang, sier hun.

Søndag venter vertsnasjonen Nederland i EMs åpningskamp, og etter 1-1 mot Frankrike i generalprøven tirsdag denne uken er det en optimistisk norsk gjeng som gjør seg klare for å ødelegge festen for vertsnasjonen. Små justeringer skal til, mener Hegerberg.

– Det handler om å jobbe med justeringer fra sist kamp, der vi ble veldig lang i laget. Vi må korte ned avstandene litt, og kunne skape enda mer enn vi gjorde forrige kamp, sier hun.

Norges kamper i gruppespillet i fotball-EM:

16/7: Nederland – Norge (NRK)

20/7: Norge – Belgia (TV 2)

24/7: Norge – Danmark (TV 2)