ÉN KAMP AV GANGEN: Rosenborg må uansett slå Dundalk for å kvalifisere seg til tredje kvalifiseringsrunde.
ÉN KAMP AV GANGEN: Rosenborg må uansett slå Dundalk for å kvalifisere seg til tredje kvalifiseringsrunde. Foto: Wold, Ole Martin

Rosenborg møter mest sannsynlig Celtic

Den tredje kvalifiseringsrunden til Mesterligaen ble trukket fredag, og der ble det klart at Celtic blir Rosenborgs sannsynlige motstander. – Marerittrekning, sier TV 2s fotballekspert.

Rosenborg har gode muligheter til å kvalifisere seg til tredje kvalifiseringsrunde i Mesterligaen etter 1-1 borte mot Dundalk.

Returoppgjøret er 19. juli på Lerkendal.

Går de videre venter vinneren mellom Linfield og Celtic. Det ble klart etter trekningen fredag. Linfield og Celtic møtes fredag kveld til sin første kamp i Nord-Irland.

Det er ingen tvil om at mange trøndere vil følge den kampen med argusøyne.

TV 2s fotballekpert Jesper Mathisen kaller det en marerittrekning for Rosenborg.

– Det er helt klart at Celtic er det verste laget de kunne trukket. De har et mye sterkere lag enn Rosenborg, og der må trønderne finne seg i å være outsidere, sier han til TV 2.

– Celtic har hatt en veldig positiv utvikling under Brendan Rogers. De fremstår sterkere enn på lang tid, og samtidig er det et svakere Rosenborg-lag enn på lenge. Jeg tror dette skal bli veldig tøft for RBK, og jeg tror de forstår det selv.

Mathisen mener Celtic har et mye bedre lag enn Rosenborg.

– De spillerne Celtic har i sitt lag er på et annet nivå enn Rosenborg. Ikke så rart, fordi de opererer med helt andre rammebetingelser og kan hente spillere fra en annen hylle enn det Rosenborg kan. Samtidig får vi håpe for norsk fotballs skyld at vi kan fortsette den gode trenden som vi har startet nå i Europa. Det er selvfølgelig langt i fra umulig, sier Mathisen til TV 2.

Rosenborg var ikke seedet i trekningen, og kunne derfor møte ett av disse lagene:

Linfield (NIR) / Celtic (SCO)

Žilina (SVK) / København (DEN)

BATE Borisov (BLR) / Alashkert (ARM)

IFK Mariehamn (FIN) / Legia Warszawa (POL)

Zrinjski (BIH) / Maribor (SVN)

– Jeg tror nok de hadde hatt større sjanse mot FCK eller noen av de andre mulige motstanderne, sier Jesper Mathisen.

Laget som ble trukket først opp av hatten, spiller hjemme først. Det vil si at Rosenborg skal spille hjemme i returoppgjøret. Oppgjørene spilles 25./26. juli med retur 1./2. august.

Tredje kvalifiseringsrunde ble Rosenborgs endestasjon i fjor, da de røk mot kypriotiske APOEL. Nå får de mest sannsynlig en ny sjanse. Går de videre fra den tredje kvalifiseringsrunden venter play-off.

Det er også verdt å merke seg at Malmö kan risikere å møte FC København. Vinneren av Žilina-København vil møte vinneren av Malmö-Vardar.

København vant 3-1 borte i sitt første møte, mens Malmö kun klarte 1-1 hjemme mot sin makedonske motstander. Likevel er det en god sjanse for at vi får se en nordisk duell i tredje kvalifiseringsrunde.