Leonardo Bonuccis jubeldager i Juventus er over. Nå er han klar for AC Milan. 
Leonardo Bonuccis jubeldager i Juventus er over. Nå er han klar for AC Milan.  Foto: Antonio Calanni

Overgangssjokk: Bonucci selges til AC Milan

Leonardo Bonucci, av mange regnet som verdens beste forsvarsspiller, selges fra Juventus til Serie A-rivalen AC Milan.

30 år gamle Bonucci får en lukrativ femårskontrakt når han nå flytter fra Torino til Milano.

Overgangen bekreftes av AC Milan på Instagram, Twitter og med et bildegalleri på hjemmesiden. Det eneste som mangler nå er den endelige bekreftelsen på en signert avtale. Bonucci ankom Milano fredag og ble møtt av jublende fans på vei inn i hovedkvarteret til klubben.

Prisen for midtstopperen skal totalt være rundt 400 millioner kroner. Til sammenligning ventes høyreback Kyle Walker å bli solgt fra Tottenham til Manchester City for over 100 millioner mer.

Bonucci hos Milans hovedkvarter.
Bonucci hos Milans hovedkvarter.

Overgangen har sjokkert fotballverden.

– Jeg trodde det var en vits, sa spisslegenden Alessandro Del Piero til Sky Italia da han fikk høre ryktene om Bonucci-salget.

TV 2s Simen Stamsø Møller, som har kommentert Serie A tidligere, kaller kjøpet et ran dersom AC Milan betaler under 470 millioner kroner for Bonucci.

– Etter min mening er Sergio Ramos den eneste midtstopperen som holder samme nivå med Bonucci. For en oppjustering for Milan, som har hatt et patetisk dårlig forsvar de siste sesongene. Bonucci er forskjellen på en bra og en fantastisk mercato for Milan. Nå har de gode sjanser til å bli topp tre, sier Møller.

Klør seg i hodet

Leonardo Bonucci har i løpet av sine sju sesonger i Juventus utviklet seg til det mange mener er verdens beste forsvarsspiller. Han har vært hjørnestenen i klubbens solide forsvar og en selvfølge i startoppstillingen på landslaget.

Storklubber som Chelsea, Manchester City og Barcelona har lagt langflate etter 30-åringen og høyst sannsynlig vært villige til å betale (mye) mer enn hva AC Milan ser ut til å måtte punge ut med.

Milan-fansen omringet bilen med Bonucci fredag.
Milan-fansen omringet bilen med Bonucci fredag. Foto: Luca Bruno

Hvorfor Juventus selger en så god spiller til en stor konkurrent til seriemesterskapet i Italia, får fotballfans til å klø seg i hodet.

Det er blitt skrevet om en krangel i pausen i mesterligafinalen, som Juventus tapte 1-4 etter en dårlig andreomgang. Da skal Bonucci ha kritisert lagkameratene Dybala og Barzagli. Hans forhold til trener Massimiliano Allegri skal heller ikke være det beste, men ingenting av dette er bekreftet.

Bonucci har også hatt et sykt barn og vært lite villig til å forlate Italia.

Storhandel

AC Milan kan ikke lokke med Mesterliga-spill denne sesongen, de må kvalifisere seg til Europaligaen, men har fått nye eiere med dype lommer. Så langt i overgangsvinduet har de rustet kraftig opp.

Så langt har de brukt godt over én milliard norske kroner på spillere som André Silva, Franck Kessié, Hakan Calhanoglu, Andrea Conti, Mateo Musacchio, Ricardo Rodriguez og – merkelig nok – Fabio Borini.

De skal også være nær et kjøp av Lazios Lucas Biglia.

Keepersupertalentet Gianluigi Donnarumma har etter litt om og men også forlenget kontrakten med AC Milan.