SLIPPER STRAFF: Rigoberto Uran er en av dem som nå slipper straff.
SLIPPER STRAFF: Rigoberto Uran er en av dem som nå slipper straff. Foto: Christophe Ena

UCI snur: Slipper flaske-straff

Ifølge Cannondale-Drapacs sportsdirektør Jonathan Vaughters slipper Rigoberto Uran og George Bennett tidsstraff likevel.

Rigoberto Uran ble nummer to på dagens etappe til Peyragudes, men etter målgang fikk colombianeren en tidsstraff på 20 sekunder.

Uran mottok en flaske med vann fra en ansatt i Cannondale i løpet av etappens siste ti kilometer. Det er brudd på regelverket.

Også George Bennett og Serge Pauwels fikk tidsstraff.

Det gjorde ikke etappevinner Romain Bardet, selv om han ifølge Cannondale-sjef Jonathan Vaughters gjorde akkurat det samme som Uran. TV-bildene viser at Bardet mottok en flaske fra en tilskuer med 6,4 kilometer til mål.

Nå snur UCI og trekker tidsstraffen for Uran.

Vaugthers bekrefter også på Twitter at UCI trekker straffen for de andre rytterne som var involvert, nemlig Bennett og Pauwels.

UCI sier de annullerer straffen fordi lagbilene på grunn av trafikk ikke fikk gitt drikke til rytterne før de var innenfor grensen.

TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad er glad for at UCI nå endrer avgjørelsen de fattet torsdag kveld. Han var ikke imponert over UCIs forskjellsbehandling.

– Enten burde alle fått straff eller ingen. Så sånn sett er det en fornuftig avgjørelse. I og med at dommerne sov og ikke fikk med seg at Romain Bardet også mottok en flaske, var dette en fornuftig løsning.

– Ideelt sett burde kanskje alle fått straff, men nå har vi igjen fire mann innenfor 35 sekunder i sammendraget, og det er utrolig gøy, sier Kaggestad til TV 2.