Etappevinneren brøt regelverket – slapp straff

Cannondale-Drapac-sjefen Jonathan Vaughters mener Tour-rytterne forskjellsbehandles.

Rigoberto Uran ble nummer to på dagens etappe til Peyragudes, men etter målgang fikk colombianeren en tidsstraff på 20 sekunder.

Uran mottok en flaske med vann fra en ansatt i Cannondale i løpet av etappens siste ti kilometer. Det er brudd på regelverket.

Også George Bennett og Serge Pauwels fikk tidsstraff.

Det gjorde ikke etappevinner Romain Bardet, selv om han ifølge Cannondale-sjef Jonathan Vaughters gjorde akkurat det samme som Uran. TV-bildene viser at Bardet mottok en flaske fra en tilskuer med 6,4 kilometer til mål.

– Uran tok en flaske fra en Cannondale-ansatt på de siste ti kilometerne. Vi aksepterer straffen. Men Bardet gjorde akkurat det samme, og det er videobevis av det. Han må få samme straff, skriver Vaughters på Twitter.

Han mener det må være likhet for loven.

– Paven kan gi deg flasker. Det er fortsatt ulovlig i finalen, skriver han.

TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad mener det er utrolig at Bardet ikke straffes.

– Dette gir ingen mening. Det samme regelverket må gjelde for alle. Jeg støtter Vaughters, sier Kaggestad.

– Hva tror du er grunnen til at Bardet ikke straffes?

– Man kan jo ha en konspirasjonsteori om at Bardet er franskmann og slåss om seier i Tour de France, og at man derfor må gjøre det så mykt som mulig for ham på vei mot Paris. Det er tragisk at støtteapparatet og rytterne ikke er klar over denne regelen. Det er umulig ikke å få med seg at man ikke har lov til å motta flasker innenfor de siste ti kilometerne. Det er å be om trøbbel når man vet at TV-kameraene fanger opp alt, sier Kaggestad.