KLAR SAMMEN MED LAGVENNINNENE: Ingvild Isaksen (helt til høyre) blir ikke erstattet i landslagets EM-tropp. Her sammen med (fra venstre) Ingrid Moe Wold, Caroline Graham Hansen, Ada Stolsmo Hegerberg og Maren Mjelde før kampen mot Sveits i april. 
KLAR SAMMEN MED LAGVENNINNENE: Ingvild Isaksen (helt til høyre) blir ikke erstattet i landslagets EM-tropp. Her sammen med (fra venstre) Ingrid Moe Wold, Caroline Graham Hansen, Ada Stolsmo Hegerberg og Maren Mjelde før kampen mot Sveits i april.  Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Norge slipper å gjøre endringer i EM-troppen

Gladnyhet tre dager før EM-start. Ingvild Isaksens hælskade er på bedringens vei.

EM starter 16. juli. Se oversikt over alle kampene her!

Apeldoorn (TV 2 Sporten):

Tre dager før EM-starten mot Nederland er de norske jentene ankommet treskolandet.

I naturskjønne omgivelser i Paleispark strålte spillerne om kapp med solen, og det var også en gladnyhet å spore hos landslagssjef Martin Sjögren.

Det er nemlig bestemt at midtbanespiller Ingvild Isaksen, som hinket av den siste treningsøkten på norsk jord i tårer før avreise med en hælskade, er nemlig på bedringens vei.

Dermed slipper landslagssjefen å gjøre endringer i sin tropp, noe det ble spekulert i så sent som før landslaget forlot norsk jord.

– Akkurat nå har vi bestemt at Ingvild blir værende og at hun kommer til å være med oss under EM. Det ser mye bedre ut. Hun trente fotball i går, gjorde en helt OK trening. Hun har fremdeles litt vondt i hælen, men det kommer hun til å fortsette å ha. Det handler litt om hvor mye smerte hun klarer å holde ut med, og så håper jeg at hun kan være klar til kamp på søndag, sier Sjögren til TV 2.

TV 2s ekspert: – Hun har noe unikt som Norge trenger
TV 2s fotballekspert Lene Mykjåland stråler når hun får høre om utviklingen.

– Det er en gledelig nyhet. Vi så i siste treningskamp mot Frankrike at vi først og fremst savner veldig rekkevidden hun har i spillet sitt. Vi evnet ikke å dekke nok rom på midtbanen, og der er Ingvild unik. Hun har en ekstrem fysikk, er kjapp og løpssterk i tillegg til veldig, veldig sterk. Det kan vi trenge i mesterskapet, sier Mykjåland.

Dersom landslagssjef Sjögren få sine ypperste drømmer oppfylt, vil Isaksen altså være spilleklar allerede i søndagens åpningskamp mot Nederland.

– Det hadde vært strålende. Det virker som om det er en skade som kommer og går litt. Da må vi bare krysse fingrene for at vi kan være heldig med timingen. En ting er å si at skaden kanskje ikke er farlig, men er det vondt nok så er det hemmende. Det er egentlig utfordringen, men jeg håper veldig at hun kan bli klar. Det hadde styrket Norge, sier Mykjåland.

Mykjåland: – Viktig å ha henne der selv om hun ikke kan spille
TV 2s nye fotballekspert, som selv har vært del av fem av de siste seks mesterskapstroppene til det norske fotballandslaget, mener uansett at bare Isaksens tilstedeværelse i troppen er gull verdt.

– Først og fremst er dette en tropp med en del spillere uten så altfor mye erfaring, så det å ha henne der er viktig selv om hun ikke kan spille noe. Hun vil være en ressurs fordi hun har mesterskapserfaring. Jeg håpet veldig på at hun skulle bli med uansett, og så håper jeg jo selvsagt at hun blir bra nok til å kunne spille, sier Mykjåland.

Mistet forrige mesterskap grunnet alvorlig kneskade
28 år gamle Isaksen, som var en sentral del av det norske laget som gikk hele veien til finalen i EM for fire år siden, mistet VM-sluttspillet i Canada for to år siden grunnet en alvorlig skade.

Åtte måneder før mesterskapets start røk både fremre korsbånd, sidebåndet og menisken i kneet på midtbanespilleren.

Norges kamper i gruppespillet:

16/7: Nederland – Norge (NRK)

20/7: Norge – Belgia (TV 2)

24/7: Norge – Danmark (TV 2)