Garbine Muguruza er finaleklar i Wimbledon.
Garbine Muguruza er finaleklar i Wimbledon. Foto: Daniel Leal-olivas

Muguruza møter Williams i finalen

Spanske Garbiñe Muguruza er klar for Wimbledon-finale mot veteranen Venus Williams etter en suveren seier mot slovaken Magdaléna Rybáriková i semifinalen

Muguruza (23) åpnet torsdagens semifinale med sterke 6-1, før hun fulgte opp med 6-1 også i annet sett. Dermed var avansementet sikret på overlegent vis. 28 år gamle Rybáriková hadde ingen sjanse til å henge med på spanjolens tempo underveis.

Finalen i den prestisjetunge gressturneringen spilles lørdag. Der møter Muguruza den amerikanske veteranen Venus Williams, som senere på ettermiddagen slo det britiske hjemmehåpet Johanna Konta 6-4, 6-2.

– Jeg tror rutinen min spilte en stor rolle i dag. Konta spilte bra, men jeg klarte det. Jeg er utrolig glad nå, og jeg gleder meg til finalen. Serena (Venus' lillesøster) har spilt mot Muguruza tidligere, så jeg skal spørre henne om råd, sa en smilende Williams etter semifinalen.

Muguruza har ikke vunnet Wimbledon så langt i karrieren, men hun har én Grand Slam-triumf på CV-en. 23-åringen vant nemlig grusturneringen Roland-Garros i fjor.

Mot Williams får hun uansett en voksen oppgave. Amerikaneren har vunnet Wimbledon fem ganger (senest i 2008), men 37-åringen har også to US Open-titler å vise til.

(©NTB)