Kyle Walker, her i duell med West Hams Mark Noble.Foto: AFP PHOTO / Ian KINGTON
Kyle Walker, her i duell med West Hams Mark Noble.Foto: AFP PHOTO / Ian KINGTON

Tottenham-back til City for rekordsum

Guardiola punger ut for Kyle Walker (27).

Kyle Walker selges fra Tottenham til Manchester City. Det bekrefter klubben på sin hjemmeside.

Totalprisen for overgangen skal være på godt over en halv milliard norske kroner. Det er ny overgangsrekord for en forsvarsspiller.

Dermed har Pep Guardiola og City endelig lyktes i sin jakt på en ny høyreback. Walker blir med City på deres USA tur mandag.

– Jeg er begeistret over å signere for City, og jeg kan ikke vente med å komme i gang, sier Walker til klubbens hjemmeside.

27-åringen har signert en femårskontrakt med de lyseblå.

– Pep Guardiola er en av de mest respekterte managerne i verden, og jeg føler at han kan hjelpe meg til å ta spillet mitt til et nytt nivå, sier engelskmannen.

De fleste trodde at Dani Alves ville ende opp på Etihad, men brasilianeren valgte heller den franske hovedstadsklubben PSG.

Etter forrige sesong har City kvittet seg med både Bacary Sagna og Pablo Zabaleta. Nå har de fått på plass en fullverdig erstatter.

– Kyle er en god back, som kan bidra med kvalitet i begge ender av banen. Vi har fulgt hans fremgang i Tottenham, og han har imponert oss veldig. Han er en av de beste høyrebackene i Premier League. Jeg er sikker på at han vil bli en suksess for Manchester City, sier Txiki Begiristain, som er klubbens sportsdirektør.

Manchester City er også på utkikk etter en venstreback. Monacos Benjamin Mendy er høyaktuell i den rollen.

Sheffield-fødte Walker spilte for moderklubben Sheffield United frem til 2009 da ferden gikk videre til Tottenham.

I løpet av sin tid i Spurs har Walker etablert seg som en av Premier Leagues ledende høyrebacker. 27-åringen fikk totalt 228 kamper og fire scoringer for London-klubben.

Forsvareren har også 27 landskamper for England.

Til TV 2 i februar: – Jeg har ting uoppgjort her
Tidligere i år ble Walker også linket til Barcelona. Da TV 2 møtte forsvareren i februar, var han klar på at han ville bli i Spurs.

– Jeg vil vinne titler med Tottenham. Jeg har ting uoppgjort her. Jeg vil elske å vinne noe med Tottenham, sa Walker til TV 2.

I september 2016 skrev han også under en femårskontrakt med London-klubben.

– Det er fint, men jeg har signert en femårskontrakt med Tottenham. Jeg er veldig lykkelig her. Det føles som hjemme, jeg har vært her i åtte år, og jeg ville ikke ha signert en femårskontrakt om jeg ikke ønsket å bli værende, sa han.

Fem måneder senere er tonen altså en helt annen.