Alvorlig hjerneskade for Ajax-talentet

Den 20 år gamle Ajax-spilleren har fått påvist alvorlig og permanent hjerneskade etter at han falt om under en treningskamp lørdag.

Det melder Ajax på sine hjemmesider torsdag.

Abdelhak Nouri segnet om i en treningskamp mot Werder Bremen lørdag.

Fotballtalentet segnet om på banen i det 71. minutt. Helsepersonell kom til og satte i gang med hjerte- og lungeredning. Unggutten mottok behandling i rundt 30 minutter før et ambulansehelikopter landet på gressmatten.

Han ble så fraktet videre til sykehus i Innsbruck, der han ble lagt i kunstig koma. Den nederlandske toppklubben var i Østerrike som en del av sesongoppkjøringen.

Ajax var kjapt ute og bekreftet at hendelsen var alvorlig, men at tilstanden var stabil. Midtbanespilleren skal ha hatt uregelmessig hjerterytme. Hjerterytmeproblemer opptrer når de elektriske impulsene i hjertet ikke fungerer normalt. Det får hjertet til å slå for fort, for langsomt eller uregelmessig.

En stor del av hjernen fungerer ikke, heter det i uttalelsen fra klubben. Det handler sannsynligvis om manglende oksygentilførsel til hjernen. Nouri vil snart bli fraktet til sykehus i Amsterdam for videre behandling.

– Dette er den verste beskjeden vi kunne fått. Det er forferdelig. Vi føler med foreldre, søsken og slektninger, sier Edwin van der Sar, markedsdirektør i Ajax, ifølge Telegraaf.

– Abdelhak er et stort talent. Dessverre så får vi aldri vite hvor langt han hadde nådd, sier den tidligere Manchester United-keeperen.

Nouri debuterte for førstelaget til Ajax under en cupkamp mot Willem II i september i fjor. Han scoret i debuten.

– Våre tanker og bønner går til ham og hans nærmeste i denne tunge stunden, skriver klubben på Twitter.

Nouri var en del av troppen som reiste til Stockholm i mai for å spille Europaliga-finale mot Manchester United.