Unngikk bobilkrasj – så mistet Froome den gule trøyen

– Ingen unnskyldninger. Jeg hadde ikke beina i den siste bakken, sier Chris Froome etter å ha mistet den gule trøyen til Fabio Aru.

Det kunne gått skikkelig galt da Chris Froome, Mikel Nieve og Fabio Aru kjørte rett frem i en sving i bunn av den siste stigningen på torsdagens etappe, men trioen kom seg heldigvis uskadet fra uhellet.

En drøy halvtime senere ble det enda mer dramatikk på toppen av Peyragoudes.

Froome viste svakhetstegn
Romain Bardet var sterkest og vant etappen, mens Chris Froome måtte gi fra seg den gule trøyen etter å ha tapt tid til Fabio Aru, som ble nummer tre, på de siste stupbratte meterne.

KUNNE GLISE: Fabio Aru leder Tour de France.
KUNNE GLISE: Fabio Aru leder Tour de France. Foto: Christian Hartmann

Det fører til at italieneren nå leder Tour de France seks sekunder foran Froome, mens Bardet ligger 25 sekunder bak.

Se den dramatiske avslutningen i videovinduet øverst på siden!

Dette er første gang i Tourens historie at Froome mister den gule trøyen etter en fjelletappe.

– Det var en tøff dag for meg. Lagkameratene gjorde en utrolig jobb, men jeg hadde ikke beina til å avslutte det. Det er så enkelt som det. Det er ingen unnskyldninger. Jeg hadde ikke beina i den siste bakken, sier Froome til TV 2.

 Froome og Aru kjørte ut i sving!

– Jeg er overlykkelig!
Som ventet var det Sky-laget som kontrollerte showet på etappen, og Froome hadde med seg både Nieve og Mikel Landa da det skulle avgjøres. Det var likevel ikke nok for Froome i den siste bakken.

– Den er brutal. Stigning på over 20 prosent. Jeg kan bare si gratulerer til Bardet for å vinne etappen og Aru for å ta den gule trøyen, sier Froome, som måtte se rivalen fra Sardinia smile fra øre til øre etter å ha ikledd seg den gule trøyen på podiet.

– Det var en vanskelig etappe. Vi støtte på litt regn på veien. Sky holdt virkelig høyt tempo. Det siste fjellet var utrolig tøft. Jeg gikk hardt ut. Jeg øynet den gule trøyen. All ære til Bardet, som gjorde en flott manøver. Jeg er overlykkelig!, sier Aru.

Etappeseieren til Bardet gir det franske folket håp om at man omsider skal få en franskmann i gul trøye i Paris. AG2R-kapteinen er i strålende form for øyeblikket og er sammen med Aru den som virker best rustet til å ta opp kampen mot Froome.

– Det er tredje gang på tre år at jeg vinner en etappe. Jeg var redd for at jeg lot sjansen gå fra meg på søndag. Det er ikke lett når man er sammenlagtkandidat. I dag fryktet jeg den siste bakken. Jeg er utrolig fornøyd, sier Bardet.

Tapte mye tid
De store taperene på etappen ble Nairo Quintana og Alberto Contador, som måtte slippe favorittgruppen i den siste stigningen på etappen. Duoen kom i mål drøyt to minutter bak Bardet og Co.

For Jakob Fuglsang ble det som ventet en brutal etappe etter at det ble avdekket brudd i både albue og håndledd onsdagens etappe. Dansken kom i mål nesten en halvtime bak Bardet.

Se komplett resultatliste fra etappen!