Kristoff: – Det var best å stikke før jeg sa noe dumt. Jeg var forbannet

Alexander Kristoff forteller om hvorfor han nektet å snakke med pressen.

En skuffet og irritert Alexander Kristoff gikk rett i Katusha-Alpecin-bussen etter den skuffende 12. plassen på etappen til Pau onsdag.

– Jeg var forbannet
Nordmannen ville for en sjelden gang ikke snakke med pressen, men før start på torsdagens etappe var han igjen tilbake foran mikrofonen.

– Jeg var forbannet, men får ikke gjort så mye med det nå. Jeg var egentlig aldri i posisjon til å kjempe det hele tatt. Med en kilometer igjen var det en sving, og jeg måtte snirkle meg rundt i 25 km/t. Da måtte jeg spurte i ti sekunder allerede for å komme opp i 60, sier Kristoff til TV 2.

– Jeg spurtet to ganger før spurten startet, men sånn er det i tekniske avslutninger. Når du kommer feil inn i det, er du ute av det. Sånn var det i går. Vi visste om det. Vi hadde en annen plan enn den vi klarte å utføre. Det var både meg og gutta som bommet.

Se hele intervjuet med Kristoff i videovinduet øverst på siden!

Avviser dårlig stemning
Andreplassen på den kaotiske spurten i Vittel forrige uke er det nærmeste Kristoff har vært etappeseier i årets ritt. Med pågående forhandlinger om fremtiden og prestasjoner som ikke står til forventningene, er det naturlig at det er blitt mye oppstyr rundt Kristoff.

Kommentaren til sportsdirektør José Azevedo etter onsdagens etappe hjelper nok heller ikke på for å dempe trykket rundt Kristoff. Azevedo mente at laget gjorde alt de kunne for å bringe Kristoff i posisjon til å vinne etappen. Det er ikke den norske spurteren helt enig i.

– Jeg følte ikke at vi gjorde alt riktig i går, men vi har gjort det riktig andre dager. Da har det kanskje vært meg det har stått på. I går følte jeg ikke at vi gjorde alt riktig. Jeg kom aldri i posisjon til å gjøre noe. Det kan hende at beina mine ikke var gode nok til å gjøre noe heller, sier Kristoff.

Fra utsiden kan det virke som at harmonien ikke er den beste i Katusha-Alpecin-laget etter det som må betegnes som en skuffende Tour de France så langt. Målet var gul trøye med Tony Martin på åpningsetappen i Düsseldorf og etappeseirer med Kristoff. Ingen av delen har slått til.

– Jeg føler atmosfæren i laget er bra. De har jobbet bra for meg, men det har vært meg også. Man må bare å få det til å stemme, og foreløpig har jeg ikke fått det til å stemme.