FLYR LAVT: Maho Beach ligger rett ved siden av rullebanen på Princess Juliana Airport på St. Marteen, og tiltrekker seg mange turister som vil komme tett på store fly. Dette bildet er tatt i en annen sammenheng.
FLYR LAVT: Maho Beach ligger rett ved siden av rullebanen på Princess Juliana Airport på St. Marteen, og tiltrekker seg mange turister som vil komme tett på store fly. Dette bildet er tatt i en annen sammenheng. Foto: By Timo Breidenstein via Wikimedia Commons

Turist døde i tragisk ulykke på verdenskjent flyplass

En kvinnelig turist døde da et fly tok av fra en av verdens mest spektakulære flyplasser.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En 57 år gammel kvinne fra New Zealand mistet onsdag livet i en tragisk ulykke på den karibiske øya St. Maartin, melder flere lokale medier.

Kvinnen var turist og befant seg på Maho Beach da ulykken skjedde. Stranden er en yndet destinasjon for flyentusiaster verden over, ettersom den ligger rett ved siden av flyplassen Princess Juliana.

Står man på stranden, får man oppleve at store flymaskiner dundrer rett over hodet på en, før de lander på rullebanen bare noen få meter unna.

Blåst av gårde

Den 57 år gamle kvinnen sto på stranden da et stort fly tok av fra flyplassen, skriver lokalavisa NL Times.

På grunn av det store lufttrykket som oppsto under take-off, ble kvinnen slengt i bakken og slo hodet mot en steinblokk.

Politiet skriver på sin Facebook-side at nødetatene rykket ut til stedet etter meldinger om flere personer som holdt seg fast til gjerdet som skiller stranden og flyplassen. Da de kom til stedet, var kvinnen livløs. Hun ble fraktet til sykehus, men døde like etter.

Politiet: – Ekstremt farlig

Å titte på flyene som lander og tar av fra Princess Juliana International Airport er en stor turistattraksjon i St. Marteen. Nå advarer politiet mot å oppholde seg for nære rullebanen.

«Mange turister kommer til øya for å oppleve spenningen ved et fly som flyr inn til landing lavt over hodene deres, holder seg til flyplass-gjerdet og opplever lufttrykket fra de store flyene. Men dette er ekstremt farlig», skriver de.

Ifølge politiet advarer patruljer på stranden daglig mot å stå ved gjerdet ved take-off. De oppfordrer også folk til å respektere de mange fareskiltene som finnes der.

Onsdagens dødsfall er det første på Maho Beach, men tidligere har flere blitt skadet mens de har holdt seg fast i gjerdet for å titte på flyene.