Flere branner i agder i natt:

Familie hoppet fra andre etasje i brennende hus

Flere personer måtte hoppe ut av vinduet i andre etasje da det begynte å brenne i et hus i Arendal. Og i Vennesla ble en skole forsøkt påtent.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kraftig røykutvikling førte til at flere personer måtte hoppe ut fra et vindu i andre etasje av et hus på Bjorbekk i Arendal i Aust-Agder.

– To voksne og ett barn har kommet seg ut av huset, hvor flere hoppet ut av vinduet i andre etasje. De er sendt til legevakten først og fremst for å sjekkes for røykskader, men det er også greit å ta en sjekk da det ble hoppet ut fra andre etasje, forteller operasjonsleder Lars Hyberg til TV 2.

En eller flere av personene sa også at de hadde smerter i bein og rygg.

Omfattende skader

Nødetatene fikk melding om brannen klokken 02.06 i natt.

– Like etter at brannvesenet hadde kommet til stedet kom det store, åpne flammer ut fra husets andre etasje. Da hadde alle i huset kommet seg ut på egen hånd. Huset har fått omfattende skader, sier Hyberg.

Ved 07-tiden var brannvesenet ferdig med etterslukking på stedet. Det blir foretatt krimtekniske undersøkelser når brannområdet har blitt kjøligere.

Tror skole ble forsøkt påtent

Litt senere på natta fikk brannvesenet melding om et branntilløp på Moseidmoen skole i Vennesla i Vest-Agder.

– Da brannvesenet kom til stedet i fire-tiden var det åpne flammer i en krok på bygget i nærheten av inngangspartiet. Etter at det er foretatt undersøkelser fremstår det som om det er påført brennbar væske på bygget, sier operasjonsleder Lars Hyberg til TV 2.

Det er foretatt åstedsundersøkelser og opprettet anmeldelse.